ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2014 Cuma 13:48

Bakan Işık'tan Soma'daki KOBİ'lere müjde

Bakan Işıktan Somadaki KOBİlere müjde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, program kapsamında 50 bin liraya kadar ve sıfır faizli kredinin kullanılabileceğini bildirdi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Manisa'nın Soma ve Kırkağaç ilçeleri ile Şanlıurfa'nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki KOBİ'ler için hazırlanan program kapsamında 50 bin liraya kadar ve sıfır faizli kredinin bayram öncesinde kullanılabileceğini bildirdi.

Bakanlık, maden faciasının ardından ekonomik sıkıntılar yaşayan Manisa'nın Soma ve Kırkağaç ilçeleri ile Suriye'deki iç savaş nedeniyle destek bekleyen Şanlıurfa'nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki KOBİ'ler için büyük bir destek programı başlatmıştı. Bakan Işık da söz konusu yerlerde faaliyet gösteren, KOSGEB veri tabanında yer alan ve KOBİ beyannamesi onaylı esnaf, sanatkar ve KOBİ'lere üst limiti 50 bin lira olan sıfır faizli kredi imkanı sunulacağını bildirmişti.

Programı hayata geçirmek için 

Işık, programın bir an önce hayata geçirilmesi için bürokratlarına talimat vermiş ve KOBİ'lerin kredilerini hızlı ve sorun yaşamadan kullanabilmeleri için ek önlemler almalarını da istemişti. Bunun üzerine çalışmalarını hızlandıran yetkililer, söz konusu 4 ilçedeki KOBİ'lerin kullanacağı krediyi Ramazan Bayramı öncesine yetiştirdi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bakan Fikri Işık, herkesin bildiği nedenlerle zor günler yaşayan 4 ilçedeki KOBİ'ler için hükümetin gerekli adımları her açıdan attığını söyledi.

Bakanlık olarak buralardaki KOBİ'lerin finansman sıkıntısına çare olacak bir programı hayata geçirdiklerini anlatan Işık, şunları kaydetti:

"Manisa'nın Soma ve Kırkağaç ilçeleri ile Şanlıurfa'nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçeleri için hazırladığımız program kapsamında KOBİ'lerimiz, 50 bin liraya kadar ve sıfır faizli krediyi bayram öncesinde kullanabilecek. Adı geçen 4 ilçedeki KOBİ'lerimize bu krediyi 1 yıl geri ödemesiz ve 36 ay vade imkanı ile sunuyoruz. Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, belirlenen 12 banka ile pazartesi gününden itibaren irtibata geçebilecek. Öte yandan, bankalardan kredi almakta teminat sıkıntısı yaşayan esnaf-sanatkarlar ve KOBİ'ler için Kredi Garanti Fonu AŞ de (KGF) programa dahil edildi. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler, KGF'nin sunduğu kefalet hizmetlerinden yararlanabilecekler."

-Bankalar

KOSGEB, söz konusu kredi için Akbank, Anadolubank, Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Şekerbank, Halkbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası ile protokol imzaladı.

Başvurular 21 Temmuz 2014 tarihinde saat 09.00'dan itibaren alınmaya başlanacak.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER