ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 13:33

Bakan Elvan: Nerede rekabet ortamı var orada...

Bakan Elvan: Nerede rekabet ortamı var orada...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan önemli açıklamalar...


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Posta Telefon Telgraf'a (PTT) rakip olarak özel firmalara lisans yetkilendirme belgesi verdiklerini açıklayarak, "Nerede rekabet ortamı var, orada başarı var, yüksek performans var, üretkenlik vardır." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında yapılan ‘Posta Hizmet Sağlayıcıları Yetki Belgesi Töreni’ne Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfur Acarer ve davetliler katıldı. Haberleşme sektörünün önemli bileşenini oluşturan posta konusunda serbestleşme konusunda nihai adımı bugün attıklarını belirten Bakan Elvan, "Ülkemizin 174 yıllık posta işletmeciliğinde hep birlikte imza atıyoruz. PTT’ye bir anlamda rakip olarak özel firmalara lisans yani yetkilendirme belgesi veriyoruz. Nerede rekabet ortamı var, orada başarı var, yüksek performans var, üretkenlik vardır. Posta hizmetleri sektörünün de bir anlamda rekabete açılması ve özel kesimdeki, işletmecilerimize yetkilendirme belgesi verilmesi bu sektörün önünü daha da açacaktır." açıklamasında bulundu.

'POSTA SEKTÖRÜ DE DEĞİŞİM VE GELİŞİM SÜRECİ İLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞTIR'

Teknolojik gelişmeler, ekonomi politikalarının değişmesi, küreselleşme sonucu yaşanan dönüşümün posta sektörünün de aralarında olduğu serbestleşme sürecini hızlandırdığına dikkat çeken Elvan, "Giderek genişleyen haberleşme pazarının önemli bir parçası olan posta sektörü de bu hızlı değişim ve gelişim süreci ile karşı karşıya kalmıştır. Özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişimler geleneksel haberleşme hizmetlerini ikame edici araçların yaygınlaşmasına sebep olmuştur." diye konuştu.

Yeni hizmet türlerinin ortaya çıktığını, bununla birlikte sektörde yeni oyuncular için yer açıldığını vurgulayan Elvan, "Dünya olduğu gibi Türkiye’de de posta sektörü son yıllarda hızlı bir büyüme gösterdi. Etkin bir rekabet ortamının oluşturulması hem tüketicilerin hem de sektörün ihtiyaçlarının karşılanması AB’ye uyumun sağlanması için hukuki süreç oluşturuldu. Bu bağlamda 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu 2013 yılında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanun ile posta sektörünün serbestleştirilmesi, sektöre yönelik düzenleme faaliyetleri, kamu posta işletmecisinin PTT’nin yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemeler yapılmıştır." ifadesinde bulundu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER