ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Kasım 2014 Cumartesi 12:16

Ayakkabı sektörünün kitabını yazdı

Ayakkabı sektörünün kitabını yazdı

F. Deniz Erdoğan’ın “European Unıon And Turkısh Footwear Industry” isimli kitabı, Dünya’da 9’uncu Avrupa’da da 4’üncü büyük ayakkabı üreticisi olan Türkiye’deki sektörün durumunu inceliyor.


F. Deniz Erdoğan’ın “European Unıon And Turkısh Footwear Industry” (Avrupa Birliği ve Türk Ayakkabı Sektörü) isimli kitabı, Dünya’da 9’uncu Avrupa’da da 4’üncü büyük ayakkabı üreticisi olan Türkiye’deki sektörün durumunu inceliyor. Aynı zamanda ayakkabı üreticisi de olan Erdoğan, 'gülümse' adını verdiği Ankara ayakkabılarını dünya çapında marka haline getirmeye çalışıyor.

Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren bir firma kuran F. Deniz Erdoğan’ın kitabı AB ülkelerindeki kitapçılarda ve internet üzerinden kitap satışı yapan sitelerde satışa sunuldu. Erdoğan, Türk ayakkabı sektörünü Avrupa ve dünyadaki örnekleriyle birlikte inceledi. İki yılda tamamlanan bu kitap, Anchor Academic Publishing tarafından İngilizce olarak basıldı ve büyük ilgi gördü.

Ayakkabıcılık sektörüne ilişkin Avrupa Birliği müktesebatının incelendiği kitapta, Türk ayakkabıcılık sektörünün Avrupa ve dünyada edindiği yer ele alındı. Türkiye’nin ayakkabıcılık alanında marka çıkarma konusunda eksiğine dikkat çekilen kitapta, Çin, Brezilya ve Avrupa gibi ayakkabı üretiminde söz sahibi ülkeler arasında Türkiye’nin nasıl öne çıkacağı sorgulandı.

Ayakkabı üretiminin ileri teknoloji gerektirmediğini kaydeden F. Deniz Erdoğan, “İtalya’da sayalar evlerde kadınlar tarafından yapılıyor. Türkiye’de ise kadınlar sektöre çekilmiyor, sadece erkekler ayakkabı üretiyor. Oysa Türkiye’de de kadınları sektöre sokabiliriz” dedi.

Türkiye’nin dünyanın dokuzuncu, Avrupa’nın da dördüncü en büyük üreticisi durumunda olduğunu belirten Erdoğan, “Sektörde marka çıkartmalıyız” diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER