ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 10:02

Amerika'dan erken faiz sinyali

Amerikadan erken faiz sinyali

Philadelphia Fed Başkanı Plosser, Fed'in faiz oranlarının en kısa zamanda artırması gerektiğini belirterek, faiz artırımında geç kalmanın riskler yaratacağı uyarısında bulundu.


Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, Fed'in faiz oranlarını ne kadar çabuk artırır ise o kadar iyi olacağını savundu. Fed'in faiz oranlarını mümkün olan en kısa zamanda artırmasını isteyen Plosser, faiz artırımında geç kalmanın riskler yaratacağı uyarısında bulundu.

Fed'in faizleri yakın zamanda artırması halinde bunun faizin önümüzdeki dönemde kademeli şekilde, yavaş yavaş artırılması imkanı sağlayacağını savunan Plosser, artırımda geç kalınması halinde Fed'in gelecekte faiz artırımlarını daha hızlı yapmaya zorlanabileceğini vurguladı.


Plosser, "Faiz artırımına başlamak için çok uzun süre beklemek , özellikle maksimum istihdam veya yüzde 2 enflasyon hedefi yakalanana kadar beklemek para politikasını ivmenin gerisinde bırakır. Bu da piyasa güçlerini yakalamak için daha sert faiz artırımları yapılması ihtiyacını ortaya çıkarabilir" diye konuştu.


FOMC'nin bu yıl oy verme hakkına sahip ülelerinden biri olan Plosser, enflasyonun enerji fiyatları nedeniyle kısa vadede düşük kalacağını, ancak Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefinden uzak olmadığını ve hedefi yakalama yolunda ilerlediğini de savundu. Kaynak: foreks

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER