ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2013 Pazartesi 14:55

Altında şaşırtan öngörü

Altında şaşırtan öngörü

Pek çok konuda öngörüsü tutan Schiff'in altınla ilgili tahminleri şaşırtmaya devam ediyor. Schiff'e göre dolar çökecek, altın kazandıracak.



Altının ilerleyen günlerde yükseleceğini belirten Schiff'in öngörüleri herkesi şaşırtıyor.

Bloomberg'in haberine göre; Altının 13 yılın en sert düşüşüne doğru ilerlemesi ya da Goldman Sachs'ın satış uyarısı, Peter Schiff'in cesaretini kırmıyor. Schiff, altının yılbaşından bugüne kadarki düşüşünden yüzde 21 geri çekilmesini ve yıl içinde yüzde 52 yükselerek onsunun 2000 dolara tırmanmasını bekliyor.

''Bu daha başlangıç'' diyen Schiff'e göre, 2017 yılından önce ABD temerrüte düşecek, dolar çökecek, hiperenflasyon ülkeyi vuracak ve altın uçuşa geçecek. Doların çöküşünü beklediğini kaydeden Schiff, gerçek krizin ABD'yi vurmasını ve altından kar etmeyi bekliyor.

Schiff, çöküş ne kadar uzun sürede olursa, ödeme gününün o kadar geç geleceğini fakat daha büyük geleceğini söylüyor.

Enflasyonun FED'in yüzde 2'lik tahmininin altında kaldığı son 11 aylık süreçte S&P 500 endeksinin rekor seviyelere çıkarak, doların temel para birimleri karşısında güçleneceğini öngördüğünde herkesi güldüğünü belirten Schiff, artık bu duruma alıştığını ifade ediyor.

Schiff'in 2007 Başkanlık seçimlerinde danışmanlığını yaptığı eski cumhuriyetçi milletvekili Ron Paul, Schiff'i ciddiye almak gerektiğini kaydederek pek çok konuda öngörüsünün doğru çıktığını dile getirdi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

-24 Ayar Külçe Altın (Gr): Bugün satış: 85.50

-Cumhuriyet Ata Lira: Bugün satış: 575.00

-22 Ayar Bilezik (Gr): Bugün satış: 80.00

-Lira Tam Ziynet: Bugün satış: 568.00

-Yarım Ziynet: Bugün satış: 284.00

-Çeyrek Ziynet: Bugün satış: 142.00 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER