ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ağustos 2013 Cuma 11:45

Altın uçuşa geçti!

Altın uçuşa geçti!

Görüşlerini kişisel blogunda paylaşan Faber, Ağustos başında CNBC’ye verdiği röportajda 25 Ağustos'a kadar S&P 500'de 1987 benzeri bir rallinin ardından yüzde 40 düzeltme yaşanacağını öngördüğünü hatırlattı


Daha önceki krizlere yönelik başarılı tahminleri nedeniyle lakabı Doktor Kıyamet olarak adlandırılan Marc Faber, altının en cazip yatırım aracı olduğunu ifade etti.

Faber, yatırımcıya altın madenciliği sektörü hisselerini önerdi.

Fed kaygısı taşıyan pekçok yatırım uzmanının hayatında hiç altın alıp satmadığını kaydeden Faber, bu hisselerin 2008'deki diplerden bile daha düşük düzeyde olduğunu, S&P, Dow, Russell ve diğer endekslere bakıldığında en cazip yatırımın altın olduğunu kaydetti.

ABD BORSALARINA KÖTÜMSER TAHMİN


Faber, ABD borsalarına yönelik ise kötümser bir tahminde bulundu.

Ünlü yatırımcıya göre ABD borsalarında 25 Ağustos'tan sonra yüzde 40 düşüş görülecek.

Doktor Kıyamet lakaplı Marc Faber, "tahvil sat, hisse al" tavsiyelerinin arttığı bir ortamda yatırımcıya dikkatli olmasını önerdi.

Nisan 2013’te tarihinin en büyük düşüşlerinden birine imza attıktan sonra son dönemde özellikle ABD Merkez Bankası Fed’in ekonomiye verdiği desteği çekme mesajlarını azaltmasıyla yeniden toparlayan altına ünlü yatırımcı Marc Faber’den övgü geldi.

ALTIN FİYATLARI SON İKİ AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Altın, hisse senetlerindeki düşüş ve fiziki alımlardaki artışın etkisi ile iki ayın zirvesine çıktı Altın, hisse senetlerindeki düşüş ve fiziki alımlarıntalebi artırmasının etkisi ile iki ayın zirvesine çıktı ve son beş haftanın en iyi haftalık performansına yöneldi.

Gümüş Ekim 2011'den bu yana en iyi haftalıkyükselişine hazırlanıyor.Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,372.97 dolar ile 19 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:57'de, 1,367.67 dolara geldi. Gümüş fazla değişmeyerek ons başına 23.01 dolarda kaldı. Gümüş dün, 27 Haziran'da gördüğü son 34 ayın en düşük seviyesinden yüzde 20 yükselerek, boğa piyasası olarak adlandırılan duruma girdi.

Altın bu hafta, hisse senetlerindeki düşüşlerin, artan fiziki talep ortamında, metale yönelik alternatif yatırım ilgisini artırmasının ardından yüzde 4.1 yükseldi ve 12 Temmuz ile biten haftadan bu yana en iyi haftalık performansını göstermeye yönlendi. Cnbce'nin haberine göre, hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Fed'in ABD ekonomisindeki iyileşme ile birlikte varlık alımlarını azaltacağı endişesi ile, geçen haftaki düşüşünün ardından bu haftayı da kayıpla geçmeye yönlendi.

Çin, Hangzhou'da Yongan Futures Co. analisti Yang Xi, "1,350 doların yukarı yönde kırılması, Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentisinin halen sürmesine karşın, kısa pozisyon kapama alımlarından kaynaklanan bir ralliyi getirdi," dedi ve "Altın için fiziki talep, fiyatlara bağlı olarak artıyor ve azalıyor. İkisinin arasında, gümüş, ekonominin toparlanması ile birlikte sanayi talebinin artacak olmasından dolayı daha iyi konumlanmış durumda" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün 912.92 tona düştü, ancak varlıklar bu yıl ilk kez haftalık bazda yükseliş göstermeye yönlendi. Çin'de, Çin Altın Birliği'nin bu hafta yaptığı açıklamaya göre, altın tüketimi yılın ilk yarısında yüzde 54 arttı.
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER