ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2013 Pazartesi 11:26

Altın son bir ayın en yüksek seviyesinde

Altın son bir ayın en yüksek seviyesinde

Japonya’daki seçimlerin ardından yenin değerlenmesi ve doların diğer para birimleri karşısında da değer kaybetmesinin etkisiyle, altın son bir ayın zirvesini gördü.


Japonya'da dün yapılan seçimleri Başbakan Shinzo Abe'nin büyük bir çoğunlukla kazanması piyasalarda güveni artırdı.

Uluslararası piyasada altının onsu analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1.300 doların üzerine yükselerek 20 Haziran'dan beri gördüğü en yüksek seviyeye çıktı.

Haftaya yükselişle başlayan altının onsu, son on günde 5 kez deneyerek kıramadığı 1.290 - 1.300 aralığındaki direnci kırarak 1.323 dolara kadar yükseldi. Geçen haftayı ABD piyasalarında 1.296 dolar seviyesinden tamamlayan altının onsu, bugün Asya borsalarında doların değer kaybetmesinin desteğiyle yükselişini devam ettirdi.

En yüksek 1.323 doları gören altının onsu, bu dakikalarda 1.316 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Analistler, altının onsunda 1.300 dolar seviyesinin üzerinde kalındığı sürece 1.340 dolar direncinin takip edileceğini belirtiyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin geçen hafta yaptığı sunumda parasal genişlemeye yönelik açıklamalarını pozitif değerlendiren piyasada, doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybettiğini ifade eden analistler, altının onsunda 1.300 doların üzerinde kalınması durumunda kısa vadeli bir yükselen trendden söz edilebileceğini ve 1.400 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER