ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2014 Salı 12:28

Altın fiyatlarındaki yükseliş ne kadar sürecek?

Altın fiyatlarındaki yükseliş ne kadar sürecek?

Rusya ile Ukrayna arasındaki tansiyon, altın fiyatlarına yükseliş olarak yansıdı.


Edirne Kuyumcular Odası Başkanı İsmail Kalkan, yaptığı açıklamada, altının ons fiyatındaki yükselişte Ukrayna ile Rusya arasında yaşananların etkisi olduğunu söyledi. Altının her zaman güvenilir bir liman olduğunu ifade eden Kalkan, şunları kaydetti:

"Altın bir adım geri gelir, iki adım ileri gider. Aynı mehter takımı gibidir. Altın dünyadaki özelliğini her zaman koruyor. Biz hazirandan sonra altının daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Yani dünyada ondan başka güvenilecek hiçbir emtianın olmadığını biz biliyoruz. Altını elinden çıkaranlar üzülür. Sahip olanlar her zaman sevinecektir. Şimdi sünnet sezonu açıldı, önümüzdeki günler düğün sezonu. Bunun altına hiçbir yansıması olmaz. Altın dünya madeni olduğu için dünya piyasaları belirliyor altının fiyatını."

"Vatandaş kendi gardını alır"

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman da düğün sezonunda altındaki yükselişin çok olumsuz etki yapmayacağını düşündüğünü belirtti.

Gelenek ve göreneği yaşatan vatandaşın kendisini yükselişe göre de ayarlayacağını ifade eden Başman, "Vatandaş yükselişe göre gardını alır. Yani nasıl diyelim, iki bilezik yerine bir bilezik, zinciri iki metre değil de bir metre alır. Yani geleneklere göre bunu gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Zaten yeni jenerasyon genelde hep fantezi ağırlıklı ürünleri tercih ediyor" dedi.
 

 

Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı da altındaki yükselişin sezonu etkilemeyeceğini söyledi.

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul ise kuyumcu sektöründe hem Ukrayna krizi hem de 17 Aralık operasyonu süreciyle yaşanan daralmanın yavaş yavaş ortadan kalktığını belirtti. Sezonun açılmasıyla rahatlamanın daha da artacağına inandıklarını bildiren Akkul, "15-20 gündür sektörümüz ile ilgili bölgede rahatlama söz konusudur. İşler biraz da olsa açılmış durumdadır" diye konuştu.

Konya Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Tüfekçioğlu, altın fiyatlarının iki ileri bir geri yaptığını vurgulayarak, fiyatların yükselmesinin sezonu etkilemeyeceğini kaydetti.

Tüfekçioğlu, "Vatandaşımız 5 bilezik alacağına 4 bilezik alıyor. Kalın set takım alacağına ince bir set satın alıyor. Buna göre yardımlaşarak birbirlerine destek oluyorlar. Fazla da lükse kaçmıyorlar" şeklinde konuştu.

  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER