ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Eylül 2014 Pazartesi 20:54

Almanya'dan "kalifiye eleman sıkıntısına" çözüm

Almanyadan "kalifiye eleman sıkıntısına" çözüm

Almanya’da kalifiye eleman sıkıntısı yeni bir boyut kazanıyor.


Almanya’da kalifiye eleman sıkıntısı yeni bir boyut kazanıyor. Daha önce Vietnam, İspanya, Portekiz, Yunanistan ve İtalya gibi ekonomik kriz içerisinde olan ülkelerdeki gençleri çıraklık eğitimi için getiren Alman şirketler, şimdi bir adım daha atarak yurtdışından idareci getiriyor. Bilişim branşında faaliyet gösteren iş dünyası ağı Linkedin için araştırma yapan Bitkom, artık Almanya’daki büyük şirketlere kalifiye eleman ile birlikte idarecilerin de geldiğini ortaya çıkardı.

Araştırmaya katılan bin adet şirketin yüzde 17’si şu anda yabancı istihdam ettiklerini bildirdi. Bu oran, geçen seneye göre üçte bir oranında daha yüksek. Bu oranın düşük olduğu itirazını ise araştırmacılar küçük ve orta ölçekli şirketlerin uluslararası çalışmaları daha ağırdan alması ile açıklıyor. Büyük şirketler ise daha şimdiden uluslararası çalışmanın avantajını farketmiş durumda. Araştırmanın ilginç sonuçlarından biri de önümüzdeki 12 ay içinde her dokuz şirketten birinin yurtdışından kalifiye eleman istihdamına başlayacak olması.

Linkedin bölge müdürü Till Kaestner, “Bu trend hep böyle devam etmeyecek.” Derken, Bitkom’dan araştırma sorumlusu Axel Pols ise “Şirketler bu fırsatı değerlendirmeli ve Avrupa pazarına açılmalı. Genç İspanyolların, İtalyanların ve Yunanların Almanya’ya gelme istekleri ülkelerindeki krizin bitmesi ile duracaktır.” diyerek şirketlerden ellerini çabuk tutmalarını istedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER