ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2017 Cuma 14:30

Almanya'da yıllık enflasyon beklentinin üzerinde

Almanyada yıllık enflasyon beklentinin üzerinde

Destatis’in öncü verilerine göre, Almanya’da haziran ayında yüzde 1,6 olan yıllık enflasyon temmuzda yüzde 1,7’ye yükselerek piyasa beklentisini hafifi aştı


Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bu yılın temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre piyasa beklentisinin hafif üzerinde yüzde 1,7 yükseldi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) öncü verilerine göre, Almanya’da haziran ayında yüzde 1,6 olan yıllık enflasyon temmuzda yüzde 1,7’ye yükseldi. Ülkede, enflasyon temmuzda aylık bazda ise yüzde 0,4 arttı.

Öncü enflasyon rakamları, piyasalardaki aylık yüzde 0,2’lik ve yıllık da yüzde 1,6’lık artış beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Almanya'da, Avrupa Birliği (AB) uyumlu öncü TÜFE ise aylık yüzde 0,2’lik artış beklentisinin üzerinde yüzde 0,4, yıllık da yüzde 1,3’lük artış beklentisinin üstünde yüzde 1,5 seviyesinde ölçüldü.

Avrupa’nın öncü ekonomisi Almanya’da yıllık enflasyonun yükselmesinde gıda fiyatlarının yüzde 2,8, kiraların yüzde 1,8 ve hizmetlere yönelik maliyetlerin de yüzde 1,7 artması etkili oldu.

Bu arada, temmuz ayı enflasyonuna ilişkin nihai veriler, 11 Ağustos’da yayımlanacak.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER