ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 15:18

Ali Ülker’den çarpıcı açıklamalar

Ali Ülkerden çarpıcı açıklamalar

Hafta başında United Biscuit’i satın alan Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, "2015’te ne kadar satın alma haberleri duyarsanız satma haberleri de duyabilirsiniz" dedi.


Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, CEO Club Toplantısı’nda şirketin gelecek yılki planlarından bahsetti. Ali Ülker önümüzdeki yıl yeni pazarlara girmeyi planladıklarını belirterek, "Bazı markalarımızı Avrupa’da görebilirsiniz. Kuzey Amerika’da da bir dağıtım ağı oluşturmak istiyoruz. Hindistan, Çin, Avustralya ve Afrika’ya girme hedeflerinin grubun 2015 planlarımız arasında " dedi.

Unuited Biscuits’in satın alınmasıyla ilgili olarak Ülker, satın alma ile ilgili daha önce bir planlarının olmadığını belirterek "2 ay içinde gelişti" dedi.

Ali Ülker, "2015’te ne kadar satın alma haberleri duyarsanız satma haberleri de duyabilirsiniz. 2015’te bazı iştiraklerimizi elden çıkarabiliriz. Gözde Girişim’in portföyünden bazı şirketler satılabilir. Finansman açısından herhangi bir sorunumuz yok" ifadelerini kullandı.

Godiva’nın satın alma sürecinde yaşananlar ilgili olarak Ali Ülker "Şirkette nasıl bir yönetim modeli olacağı yönünde konuşmalar oldu. Aileden kim gidecek, kim yönetecek gibi sorular oldu. Murat Bey, ’O şirketin halihazırda bir CEO’su var, bir yönetimi var o yönetim devam edecek’ dedi ve sadece bir Denetim Kurulu oluştu. Günlük işleri o şirketin Yönetim Kurulu yapmaya devam etti. Yıldız Holding ve Godiva iki farklı şirket olarak denetlendiler ve böylece iki farklı kültür çatışmasının önüne geçilmiş oldu. Farklı coğrafyalardaki kültürleri anlamak ve farklı kültürlerde çalışanların fikirlerinin şirket çalışmasına entegrasyonu çok önemli bunlar göz önünde bulundurulduğunda fark oluşturmak mümkün olabiliyor" dedi.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER