ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2014 Çarşamba 12:16

Ali Koç'un hükümeti öven sözleri şaşırttı

Ali Koçun hükümeti öven sözleri şaşırttı

Gezi olaylarında bazı kesimler tarafından adı hükümet karşıtı işadamı diye nitelendirilen Ali Koç'un iktidara övgü dolu sözleri şaşırttı.


Ali Koç, Türkiye’deki 42’inci Koçtaş Mağazası’nın açılışı için bulunduğu Adana’da basın mensupları ile bir araya geldi.

Koç burada yaptığı açıklamada, Türkiye’de son yıllarda kişi başı gelirin hızlı bir şekilde 10 bin 500 dolara çıktığını ve ekonomik iklim açısından ülkenin en iyi dönemleri yaşadığını söyledi. 

İleriye dönük 7-8 yıllık planlar yapabiliyoruz

Koç, Türkiye'nin ekonomik ikliminin daha önce hiç bu kadar iyi olmadığını belirterek, Son aylardaki sıkıntılara rağmen bunu söylüyorum. Türk firmaları, yabancıları satın alabiliyor, geleceği kurgulayabiliyor, reytingimiz artıyor, yabancı sermaye gelişi eskiye oranla daha fazla. Eskiden 1-2 yıllık planlar yapabiliyorduk. Şimdi 7-8 yıllık planlar yapıyoruz. Kur, son dönemde artsa da alışkın olmadığımız kadar stabil'' dedi.

''Ama hedeflerimize ulaşmak evrensel hukuk sistemi içinde şekillendirilip teşvik edilen bir ortamda olabilir. Zaman zaman bundan uzaklaşıyoruz. Hem içerideki yatırımcı hem dışarıdaki yatırımcı evrensel hukuk sisteminin ilkelerinin uygulanmasını talep eder. Bunun eksiksiz olarak sağlanması gerekir. Helva yapacak malzeme çok iyi. İleride daha iyisi yapılacaktır yeter ki firmaların önü açılsın” diyen Koç, bu noktada 2023 hedeflerinin önemine dikkat çekti.

Koç, “Ülkeyi birleştiren bir hedef yok. Mesela olimpiyatlar öyle olacaktı, bu yüzden Türkiye’de yapılmasını çok istiyordum. Çok fazla ayrıştırıcı unsur var. Futbol bile bunlardan biri oldu. Kimse, ‘Türkiye dünyadaki en büyük 10 ekonomiden biri olmasın’ demez.” diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan'ı açılışa davet etti

Koç, seçim sonrası oluşan olumlu havanın da yabancılar nezdinde tereddütleri azalttığını ifade etti.

Koç, ''Bu arada, Koç Holding’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışına davet edildiği Yeniköy fabrikası da açılıyor. 620 milyon TL yatırım ile devreye girecek olan fabrikanın 23 Mayıs’ta açılacak. Başbakan Erdoğan’ın da ajandasının uyması halinde açılışa katılacağını umuyorum'' dedi. 

Holding'in yatırımları devam edecek 

Koç Holding, geçen yıl 6.4 milyar TL civarında yatırım yaptı. Holding, bu yıl da yatırımlarını sürdürecek. Yatırıma ara vermeyi düşünmediklerini vurgulayan Koç, “Duruşumuz net ve açık. Yatırımlarımız devam edecek. Bizim gibi firmalar özendirilmeli. Enerjimizi başka konular ile harcamak istemiyoruz” diye konuştu. 

Koç, Türkiye'nin bir diğer talihsizliğinin ise hem iç hem de dış piyasada öngörülemeyen ve kontrol edilemeyen gelişmelerin art ardına gelmesi olduğunu vurguladı.

Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2013 Mayıs’ında borsa 93 bindi ve yabancı yatırımcılar bize Türkiye’nin artık pahalı bir ülke olmaya başladığını söylüyordu. Sonra ABD Merkez Bankası FED’in politikaları ve yerel konular üst üste geldi. Bu nedenle o dönem Türkiye en kırılgan ülke konumuna düştü. Bir düşüş yaşadık. İnşallah çabuk toparlanırız. Ekonomi rayına oturur bir an önce. Biz Koç Holding olarak yatırımlara devam edeceğiz.”

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER