ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Nisan 2013 Cuma 11:09

Adana heyeti, Dallas'tan yatırımcı davet etti

Adana heyeti, Dallastan yatırımcı davet etti


 ABD'nin Texas eyaleti Houston şehri ile partnerlik anlaşması yapmak üzere bu ülkeye gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve beraberindeki iş adamları, Dallas'da geçerek burada iş adamları ve yatırım danışmanları ile görüştü. Dallas Ticaret Odası'nda gerçekleşen görüşmede, pek çok alanda bilgi alışverişi yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve beraberindeki Türk işadamları, eyaletin en büyük şehri olan Dallas'ı da ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. Onurlarına Dallas Türk Kültür Merkezi'nde verilen yemeğe katılan heyet, daha sonra Dallas Ticaret Odası'ndaki programa katıldı. Adana'dan gelen iş adamları, Dallas'ta yatırımları bulunan Türkler ve pek çok ABD'li iş adamının katıldığı program, Dallas Ticaret Odası üyelerinden David Glasscock'un sunumu ile başladı. 6.5 milyon nüfusu ile Dallas'ın New York, Los Angeles ve Chicago'dan sonra ABD'nin en büyük şehri olduğunu ifade eden Glasscock, eyalet olarak Texas'ın da dünyada 4. büyük ekonomiye sahip olduğunu söyledi. ABD'deki en büyük 259 şirketin merkezinin Texas'ta bulunduğunu kaydeden David Glasscock, 52 milyar dolar yabancı yatırım hacmi olduğuna dikkat çekti. Dallas'ta hem eyalet hem de şehir gelir vergisinin olmadığına dikkat çeken Dallas Ticaret Odası üyesi, bunun da yatırımcılar açısında cazip bir nokta olduğunu söyledi.

Programda konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise ABD'li yatırımcılara Adana'yı anlattı. Genç, büyüyen Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olan Adana'nın bir enerji koridoru olduğuna vurgu yapan Aldırmaz, aynı zamanda sağlık üssü olma potansiyeli de taşıdığını söyledi. Adana'nın 2 milyon nüfusu ve genç yaş ortalaması ile yatırımcıları ağırlamaya va destek olamaya hazır olduğunu söyleyen Aldırmaz, "Dünyanın en verimli toprakları üzerinde bulunan Adana'ya gelecek yatırımcıya her türlü desteği sağlama teminatı veriyorum." dedi.

Programda daha sonra yatırım danışmanı Jose Quesada ise emlak sektörünün avantajlarını anlattı. Dallas'ta bina bakım onarım sektörünün karlı bir alan olduğundan söz eden Quesada, apartman işletmeciliğinin de gözde bir yatırım alanı olduğunu söyledi. Texas'ta uyguladıkları EB5 yatırım programını anlatan Jose Quesada, bu program kapsamında her birinden 500 bin dolar aldıkları yabancı yatırımcıları bir araya getirerek, büyük projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Ayrıca ABD'nin 500 bin dolarlık yatrırım yapan yabancılara Green Card verdiğini söyleyen Quesada, Türk iş adamlarının da bu imkanlardan yararlanabileceğini vurguladı.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise Dallas Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Abdullah Kumaş, Türkiye'yi anlatan bir sinevizyon gösterisinin ardından ülkenin son 10 yılda gösterdiği gelişimi ve yatırım alanlarını anlattı ABD'li iş adamlarına. Programın ardından Türk ve ABD'li iş adamaları ikili görüşmelerde bulundu. Adana heyeti son olarak ABD eski başkanlarından JF Kenedy'nin suikast sonucu hayatını yeri gezdi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER