ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Haziran 2017 Cuma 09:09

ABD'den Kuzey Kore'ye ek yaptırımlar

ABDden Kuzey Koreye ek yaptırımlar

Washington yönetimi, Kuzey Kore'nin nükleer silah faaliyetlerine ürün ve hizmet tedarik ettiği gerekçesiyle 10 kuruluş ve 4 kişiyi yaptırım listesine ekledi


ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'nin nükleer silah faaliyetlerine ürün ve hizmet tedarik ettiği gerekçesiyle 10 kuruluş ve 4 kişi hakkında yaptırım kararı aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaptırım kararının, Kuzey Kore'nin kitle imha silahı geliştirmeye yönelik süregelen faaliyetleri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal etmesi nedeniyle alındığı bildirildi.

ABD'nin kara listesine eklenen 4 kişi arasında Rus vatandaşı Igor Aleksandrovich Michurin ve Kongo Cumhuriyeti vatandaşı Francois Olenga'nın bulunması dikkati çekti. Su-Kwang Kim ve Song-hyok Ri isimli diğer iki şahsın Kuzey Kore vatandaşı olduğu belirtilen açıklamada, bu kişilerin Pyongyang rejimine ait istihbarat birimleri için çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Kuzey Kore ordusu, Silahlı Kuvvetler Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Hakkında yaptırım kararı alınan özel işletmeleri ise Pyongyang merkezli Kuzey Kore Bilgisayar Merkezi, Kore Çinko Endüstri Grubu, Songi Ticaret, Rusya merkezli Independent Petroleum Company, Ao Nnk-Primornefterproduct, Ardis Bearings ve Kinshasa merkezli Safari Club oluşturdu.

Bakanlık tarafından yaptırım listesine eklenen şahıs ve kurumların, ABD'deki mal varlıkları donduruluyor ve Amerikalıların kara listedekilerle ticari ilişki kurması yasaklanıyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER