ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Haziran 2014 Çarşamba 18:41

8 girişimciye "Silikon Vadisi" fırsatı

8 girişimciye "Silikon Vadisi" fırsatı

Türk girişimcilerin, Facebook ve Twitter gibi küresel marka olabilecek ürün ve hizmetlerini dünyaya tanıtmak amacıyla hazırlanan, "TeknoJumpp projesinin ilk ayağı ODTÜ Teknokentte başladı.



ODTÜ Teknokent'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk girişimcilerin, Facebook ve Twitter gibi küresel marka olabilecek ürün ve hizmetlerini dünyaya tanıtmak amacıyla Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle ODTÜ Teknokent tarafından yürütülen TeknoJumpp projesinin ilk ayağı başladı. Projenin ilk ayağında girişimcilerin uluslararası pazara çıkmadan önce ihtiyaç duyduğu tüm yetkinlikler eğitim ve mentorluk desteğiyle kendilerine kazandırılacak. Programda yer alan 20 girişimciden en başarılı 8'i, ABD'deki Silikon Vadisi'ne götürülecek. Girişimcilere 1 ay boyunca müşteri görüşmeleri ayarlanacak ve Amerikalı yatırımcılarla buluşturularak, yatırım alması sağlanacak.
Proje kapsamında geçen yıl Silikon Vadisi'ne giden 8 TeknoJumpp girişimcisi, yatırım görüşmelerine başladı, yeni yabancı müşteriler kazandı. Program kapsamında Ekonomi Bakanlığı ve ODTÜ Teknokent arasındaki iş birliği, Türkiye'nin teknoloji ürünleri ihracatını artırmayı ve Türk girişimcileri dünyaya tanıtmayı hedefliyor.
Programa katılmak isteyen girişimciler, 13 Haziran'a kadar "www.teknojumpp.com" adresinden başvuru yapabiliyor.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER