ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 13:51

74 Bin personelin dağılımı belirlenmedi

74 Bin personelin dağılımı belirlenmedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Akademisyenlere yaklaşık 726 lira ile 835 lira arasında zam yapılacak. Biz bunları belirledik. Bunun maliyeti yaklaşık 1,1 milyar lira olacak" dedi.


Şimşek, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığında, makro ekonomik gelişmeler ve ocak-eylül 2014 dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları, 2014 sonu bütçe gerçekleşme tahmini ve 2015 Merkezi Yönetim Bütçesi Kanun Tasarısı'na ilişkin düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

MAAŞ ARTIŞLARININ BÜTÇEYE ETKİSİ BELLİ DEĞİL

Hakim, savcı ve akademisyenlerin maaşlarına yapılacak artışların bütçeye getireceği yükün ne olacağana ilişkin soru üzerine Şimşek, şunları söyledi:

"Akademisyenlere yaklaşık 726 lira ile 835 lira arasında bir zam yapılacak. Biz bunları belirledik. Bununla ilgili yasayı Meclis'e gönderdik. Bunun maliyeti yaklaşık 1,1 milyar lira olacak. Aynı kapsamda akademik faaliyet teşviği de olacak ama bu teşvik performansa bağlı olacak. Bu da 726 liraya kadar... Bu 2016'dan itibaren devreye girecek. 2015'te performansı ölçeceksiniz ki 2016'da bunu yansıtabilelim."

Hakim ve savcıların mali haklarının da yüzde 15 ile yüzde 31 arasında değişen oranlarda olmak üzere, net seyyanen bin 146 lira artırılmasını öngördüklerini ifade eden Şimşek, bunun da Meclis'te görüşüleceğini, sözkonusu artırımın maliyetinin 220 milyon lira olacağını bildirdi.

 "74 BİN PERSONELİN DAĞILIMI BELİRLENMEDİ"

Bakan Şimşek, başka bir soru üzerine de kamuya alınacak 74 bin personelin dağılımına henüz karar vermediklerini, bunu yılın başında belirleyeceklerini dile getirdi.

Orta Vadeli Programda (OVP) lojman ve taşıt kullanımına ilişkin sınırlamalara da değinen Şimşek, "Bu konuyu sayın Başbakanımıza Maliye Bakanlığını ziyarette brifing ile ifade ettik ve kendileri çok güçlü destek verdi" diye konuştu.

Şimşek, lojman kullanımı için de yeni bir çalışma yapacaklarını ve bunu Bakanlar Kurulu ile paylaşacaklarını ifade etti.

Maliye Bakanı Şimşek ve ilgili bürokratlar, daha sonra 2015 yılı bütçe yasa tasarısını, TBMM'ye gönderilmek üzere bağladı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER