ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 13:08

6 şirket birleşerek büyüdüler

6 şirket birleşerek büyüdüler

Güçlerini birleştiren 6 ekmek firması, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldıkları destekle Aksaray'ın en büyük ekmek üretim tesisini kurdu.


Kentin en büyük üretim tesisini kurmaya karar veren 6 şirketin sahibi, hazırladıkları projeyle KOSGEB'e destek için müracaat etti.

Ekmek üreticileri, KOSGEB'in "İşbirliği, Güç Birliği" destek programı kapsamında 750 bin lira teşvik alarak, 5 milyon lira maliyetli Aksaray'ın en büyük ve ilk otomatik sistemlerle çalışan ekmek üretim tesislerini kurdu.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulan ve 60 kişi istihdam edilen tesiste, günlük 100 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşılabiliyor. 2015 yılı için ilave yatırımla poşette uzun ömürlü ekmek üretimine geçecek olan tesisin Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerine de ekmek dağıtımı yapacağı öğrenildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, yeni kurulan ekmek tesisini ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu.

Vali Ataklı, tesiste gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 ekmek üreticisinin güçlerini birleştirmesi ve KOSGEB destekli hazırlanan projelerini yatırıma dönüştürmelerinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Aksaray'da böylesine bir tesisin kurulmasının önemli olduğunu dile getiren Ataklı, şöyle konuştu:

"Anadolu'da ortaklıklar konusuna firmaların kolay kolay olumlu yaklaşımlar gösteremediği görülür. Ancak Besa-Ekmek'in Aksaray'da güç birliği yapıldığında nelerin başarılabileceğinin en güzel örneğini gördük. Aksaray'da bu tür örneklerin sayısını arttırmamız lazım. Şirket sahiplerini tebrik ediyorum. Her alanda firmalarımızın beraber hareket ederek KOSGEB'in sunduğu desteklemelerden istifade ederek yeni iş ve istihdam alanları oluşturmalarını bekliyorum. Bu tür iyi örneklerin sayısının artmasını temenni ediyorum" dedi.

Ziyarette, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş, OSB Müdürü İsmet Çağlar, KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak ve Aksaray Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy hazır bulundu.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER