ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Şubat 2017 Cuma 16:04

"500 bin kişiye yeni iş alanı oluşturulmaya çalışılıyor"

"500 bin kişiye yeni iş alanı oluşturulmaya çalışılıyor"

SGK Başkan Yardımcısı Şahin: "Artı istihdam projesiyle 500 bin kişiye yeni iş alanı oluşturulmaya çalışılıyor.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mühiddin Şahin, "Artı istihdam projesiyle 500 bin kişiye yeni iş alanı oluşturulmaya çalışılıyor." dedi.

Şahin, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında çalışmalar yapmak üzere geldiği Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) yaptığı açıklamada, program çerçevesinde Türkiye'yi dolaşmaya çıktıklarını söyledi.

Programın önemine değinen Şahin, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftalarda açıkladığı milli seferberlik kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı ve ilgili kuruluşlarda Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatıyla Türkiye'nin her tarafından çalışma hayatında milli seferberlik faaliyetlerine başladık." diye konuştu.

Gittikleri illerde basın mensupları ve ekonomi çevreleriyle bir araya geldiklerini belirten Şahin, "Burada bir görüş teatisinde bulunuyoruz. Görüş ve önerilerini alıyoruz, daha çok dinleme yönüne gidiyoruz. Bürokrasi ve siyasi kanada iletilecek notlar olup olmadığını konuşuyoruz. Kendi kurumlarımızı da ziyaret edip vatandaş ile ilişkilerine bakıp değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Şahin, kasım ayında işsizlik rakamlarının bir önceki aya oranla yüzde 12,1 olarak kaydedildiğini aktararak bunun işsizlikte artışın göstergesi olduğunu ifade etti.

Bu durumun ekonomide oluşturduğu daralmayı çözmek istediklerini belirten Şahin, şunları söyledi:

"Her puanlık artış hem işsizlikte hem ekonomide ciddi daralmalara sebebiyet veriyor. Bunun için ne yapılabilir diye düşünüldü. Hükümetin ve özelde Sayın Bakan Müezzinoğlu'nun, genelde bütün hükümetin programı yıl sonunda işsizliği yüzde 10'a düşürmek. Bu kapsamda çeşitli faaliyetler yürütülüyor. Yeni projeler geliştiriliyor. Birtakım tedbirler alınıyor. Bu kapsamda, İŞKUR kapsamında yeni bir çalışma başlatılıyor. Artı istihdam projesiyle 500 bin kişiye yeni iş alanı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun 100 bin tanesi engelli, kadınlara ve eski hükümlülere ayrılmış durumda. Bu oldukça iddialı bir proje. Temelde iş başı eğitimleriyle 1,5 milyon kişiye ulaşan bir istihdam seferberliği."

Şahin, iş alanı oluşturmaya yönelik bu çalışmanın dışında da çalışmalarının olduğunu kaydetti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER