ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Kasım 2013 Salı 08:14

10 evden 8'i kaçak kullanıyor

10 evden 8i kaçak kullanıyor

Kaçak elektrik kullanımının yoğun olduğu Muş'ta VEDAŞ, denetim yapan ekiplere, ''Kocam evde yok'' bahanesiyle kapı açmayan aboneler için farklı bir yöntem geliştirdi.


Kaçak elektrik kullanımının yoğun olduğu Muş'ta VEDAŞ, denetim yapan ekiplere, ''Kocam evde yok'' bahanesiyle kapı açmayan aboneler için farklı bir yöntem geliştirdi.

VEDAŞ, kayıp kaçak kullanımının önüne geçmek amacıyla aralarında 4 kadının da bulunduğu 82 kişilik ekip oluşturdu. Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin (VEDAŞ) kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek amacıyla 53 köyde aralarında 4 kadının da buluduğu 82 kişilik ekiple yaptığı denetimlerde 261 hanenin kaçak elektrik kullandığı belirlendi.

Merkeze bağlı Çukurbağ ve Durugöze köylerindeki denetimlere katılan kadınlar, evlerdeki sayaçları tek tek kontrol ederek kaçak kullananları tespit etti.

VEDAŞ Şirket Müdürü Zafer Türüt, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşa sağlıklı elektrik iletmek için geniş kapsamlı operasyon başlattıklarını söyledi. Ekiplerin kaçak taramasına başladığını bildiren Türüt, şöyle konuştu:

"Girdiğimiz 10 evin 8'inde kaçak tespit ettik. Sayaçları çalışmıyor, direk hatlar var. Diğer yandan da 3 aylık 8 lira faturası olan vatandaşın yanındaki komşusuna baktığımızda 3 aylık faturasının 310 lira olduğunu gördük. Böyle de haksızlık ortaya çıkmış oldu. Amacımız abonelerimizin kaçak kullanma alışkanlığını bertaraf etmek. Burada büyük ölçüde bir kayıp sözkonusu. Ekiplerimiz tarafından 53 köyde yapılan denetimlerde 261 hanede kaçak tespit edildi."

Türüt, özellikle bürolarda kadın personel çalıştırıldığını, daha etkili olabilmeleri için de köylerdeki kaçak kontrolünde kadınları görevlendirdiklerini belirterek, "Daha önce ev sahibi evde olmadığı için 'kocam evde yok' diyerek ekibi içeri almıyorlardı. Bir çok sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorduk. Bayan personel olunca artık çalışmalarımıza rahatlıkla devam ediyoruz" dedi.

Ekiplerle kaçak taramasına çıktıklarını belirten elektrik mühendisi Hacer Bingöl ise ilk kez köylerde kayıp kaçak kontrolüne çıktıklarını belirterek, "Yaptığımız kontrollerde şu ana kadar herhangi bir tepki almadık. Bayan olunca rahatlıkla evlere girebiliyoruz" diye konuştu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER