ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Kasım 2013 Cumartesi 20:27

Türkiye 11 yılda 5 Milli Eğitim Bakanı değiştirdi

Türkiye 11 yılda 5 Milli Eğitim Bakanı değiştirdi

Ülkenin gelecek vizyonu için en önemli bakanlık olan Milli Eğitim Bakanlığı en az kurumsallaşan bakanlık oldu.


YAZETE.COM- ÖZEL HABER


 

Türkiye'de son 11 yılda 5 bakan değiştirdi Milli Eğitim Bakanlığı

Her gelen yeni bakan kendine göre bir eğitim sistemi oluşturmaya çalıştı. 

AK Parti'nin 11 yıllık iktidarında 5 farklı isim Milli Eğitim Bakanı oldu, gelen her bakan bir önceki bakan döneminde yapılanları beğenmeyip yeni sistem oturtmaya çalıştı. Milli eğitim alanında kurumsallaşmış bir sistem olmayınca bütün düzenlemeler yeni bakanın tasarruflarına göre şekillendirilmeye çalışıldı. Ulaştırma Bakanlığı 11 yılda hiç değişmezken milli eğitimdeki değişiklikler sistemin oluşturulmasına engel oldu.

 4+4+4 gibi uygulamlamalar pilot bölgelerde uygulama gibi adımlar olmadan uygulamaya konuldu ancak sorun farkedilip hızlıca geri alımaya çalışıldı. Eğitimin sistemleşmesinde ve kurumsallaşmasında en olumsuz etken kabine değişiklikleriyle sistemin de değiştirilmeye çalışılması.

Son günlerde yaşanan ' dershaneler kaldırılıyor ' tartışmasını da buna bağlamak mümkün. Bu son düzenleme hükümet ve dershanecileri karşı karşıya getirdi. Şu anda eğitimdeki sorunların çözümü için dersanelerin kaldırılmasının gerektiğine karar verilmiş bakan değiştiği taktirde bu kararlılık devam ettirilecek mi? Yoksa o zaman da yeni bir model mi kurgulanacak?

2023 ve 2071 hedefi koyan hükümet, milli eğitim için sürekli sil baştan mı yapacak?

Milli Eğitim tartışmasını dersane özeline taşıyan hükümet, eğitimdeki sorunları tablet ihaleleri ile ortadan kaldıracağını mı düşünüyor?

 

  İŞTE DEĞİŞEN O BAKANLAR (TIKLA)


KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER