ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Kasım 2016 Çarşamba 16:09

TEOG sınav soruları ve TEOG sınavı cevap anahtarı ne zaman açıklanır?

TEOG sınav soruları ve TEOG sınavı cevap anahtarı ne zaman açıklanır?

TEOG sınav soruları ve TEOG sınavı cevap anahtarı ne zaman açıklanır?


TEOG sınavının ilk oturumu Türkiye'nin 81 ili ve ilçelerinde bugün gerçekleştirildi. Öğrencilerin merakla beklediği TEOG sınavı soruları ve TEOG sınavı cevap anahtarı ile ilgili henüz açıklama yapılmadı.

2015 yılında TEOG sınavı  25-26 kasım tarihleri arasında yapılmış ve sınavdan sonra bir buçuk ay geçmesi ya da diğer bir deyimle okulların kapanmasına bir hafta kala, 15 Ocak Cuma günü açıklanmıştı.

TEOG sınavının soru ve cevap anahtarıları Milli Eğitim Bakanlığı'nın  resmi sitesinden veriliyor. “MEB bilgilendirme” alanına bakıldığında geçen seneki TEOG soru ve cevaplarının oturumlarda ki tüm sınavlar bittikten sonra yayınlandığı göze çarpıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayınlandığı TEOG soru ve cevaplarıyla öğrencilerin kendi performanslarını değerlendirebilmesine olanak tanıyor.

2015 yılında TEOG soruları ve TEOG cevapları ikinci oturum sonrası açıklanmış olması nedeniyle bu seneki soru ve cevapların da TEOG ikinci oturum sonrasında yayımlanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın online sistemi sayesinde öğrenciler, soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını görebiliyorlar. Bu sayde doğru ve yanlışlarını tespit edip sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol edebiliyorlar.

2016 yılına ait TEOG sorularının yayınlanması sonrasında 2016 TEOG cevaplarına erişim yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinden yapılacak.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER