ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2014 Perşembe 14:46

ÖSYM’den üniversite adaylarına uyarı

ÖSYMden üniversite adaylarına uyarı

ÖSYM, üniversite adaylarının sabırsızlıkla beklediği 2014-ÖSYS tercih işlemleri konusunda uyarılarda bulundu.


Tercih robotu hizmeti veren bazı internet siteleri bulunduğunu belirten ÖSYM, “Adayların TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini almak suretiyle adayların güvenlik ve gizliliğini tehdit edecek girişimlerde bulunabilecekleri öngörülmektedir. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve hiç kimse ile paylaşılmaması gerekir.” açıklamasında bulundu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ‘2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan Tercih Yapan/Tercih Yapacak Adayların Dikkatine’ başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. 2014-ÖSYS tercih seçiminde tercih robotu adı altında tercih destek hizmeti verdiğini iddia eden bazı internet sitelerinin bulunduğu belirtilen açıklama da, “Adayların TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini almak suretiyle adayların güvenlik ve gizliliğini tehdit edecek girişimlerde bulunabilecekleri öngörülmektedir. Adaylar, bu sitelerde yaptıkları paylaşımlar ile tüm kimlik bilgilerinin bu türden sitelerin eline geçmesine izin vermekte ve her türlü potansiyel kötü kullanıma imkan sağlamaktadır.” denildi.

Adayların tercihlerinde, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ve tercih desteği için de ÖSYM’nin resmi İnternet sitesi olan https://rehberlik.osym.gov.tr/GenelArama.aspx hizmetini kullanmaları önerilen açıklama da, “Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve hiç kimse ile paylaşılmaması gereken ÖSYM aday işlemleri şifresini bu tarz siteler ile kesinlikle paylaşmaması gerektiği, bundan doğacak mağduriyetlere adayın kendisinin katlanmak zorunda kalacağı adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

KILAVUZDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI ADAYLAR DİKKAT ETMELİ

7 Temmuz’da başlayan 2014-ÖSYS tercih işlemlerinin 17 Temmuz’da sona ereceği vurgulanan açıklama da, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda değişiklikler, düzeltmeler ve eklemeler yapıldığı hatırlatıldı. Açıklamada kılavuzla yapılan değişiklikler şu şekilde sıralandı:

“Gülhane Askeri Tıp Akademisi‘nin talebi üzerine; 154. koşula, 11074 tür kodlu Askeri Lise eklenmiştir. Bu okul türünden mezun olanlar/olacaklar 104610037 ve 104610046 kodlu Askeri Tıp Fakültesi programlarını tercih edebileceklerdir. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) talebi üzerine; TÜBİTAK tarafından Temel Fen ve Sosyal Bilimler alanında verilecek burslara ilişkin duyuru metnine kılavuzda yer verilmiştir.”

Kılavuz yeni haliyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı. Bu değişiklikler nedeniyle tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecek. Adayların tercihlerini yaparken, kılavuzda yapılan düzenlemelere ve değişikliklere dikkat etmeleri gerekiyor.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER