ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Mart 2014 Salı 15:03

Latin dansı ile onlara ''hayat'' veriyorlar

Latin dansı ile onlara hayat veriyorlar

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri, down sendromlu bireylere Latin dansı eşliğinde ''hayat'' veriyor.


Ulusal Down Sendromu Derneği ve Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi işbirliğinde üniversite öğrencileri, down sendromlu bireylere Latin dansı eşliğinde ''hayat'' veriyor.

İzmir Atatürk Stadyumu Halkapınar Gençlik Merkezi'nde üniversite öğrencileri ve down sendromlu gençlere Latin dansları eğitimi vermeye başlayan Ilgaz Görmez, yaptığı açıklamada, gönüllü bir çalışmaya imza attıklarını belirtti.

Latin dansını hem üniversite öğrencilerine hem de down sendromlu gençlere sevdirmek istediklerini söyleyen Görmez, "Dans insanları birleştiren en güzel, keyifli şey. Burada öğrencilerin güzel vakit geçireceklerini sanıyorum. Down sendromlu gençler ve üniversite öğrencileri birbirlerinden çok farklı olmadıklarını burada anlayacaklar" dedi.

Kurs sonunda bir gösteri sunacaklarını dile getiren Görmez, down sendromlu gençlerle ilk kez çalışacağını, bu nedenle büyük heyecan yaşadığını ifade etti.

Üniversite öğrencilerininin sosyal sorumluluk projesi

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Ezgi Turunç Bayrakdar ise öğrencilerine her yıl sosyal sorumluluk projesi verdiklerini anlattı.

Öğrencilerin bu yıl down sendromlu gençlerle çalışacağını söyleyen Bayrakdar, Ulusal Down Sendromu Derneği ile ortak bir proje hazırladıklarını söyledi.

Sadece sosyal sorumluluk dersi alan öğrencilerin değil, tüm fakülte öğrencilerinin down sendromlularla dans etmek için gönüllü olduğunu anlatan Bayrakdar, şöyle konuştu:

"Umarım güzel bir proje olacak. Amacımız sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak ve sendrom hakkında farkındalık yaratmak. Çocuklarımızın her şeyi yapabileceğini, bunun hiç zor olmadığını, önemli noktanın sadece iyi niyet olduğunu göstermek istiyoruz. Ben down sendromlu çocukların her şeyi başarabileceğine inanıyorum."

Tüm kursiyerler dans partnerinden memnun

Down sendromlu 21 yaşındaki Bora Kırlıoğlu ise dans edeceği için çok mutlu olduğunu ve favori dansının salsa olduğunu dile getirdi.

EÜ Eczacılık Fakültesi öğrencisi Çağlar Akgünlü ise hem dans etmeyi öğrendiğini hem de sosyal sorumluluk projesi yaptığını, harika bir dans partneri olduğunu ifade etti. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER