ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ocak 2014 Cuma 12:34

'KPSS'siz atama iddiasını' yalanladı

KPSSsiz atama iddiasını yalanladı

Bakan Nabi Avcı, katıldığı karne dağıtım töreninde açıklamalarda bulundu.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Arnavutköy'deki Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı Bölge Okulunda karne dağıtım törenine katıldı.

Bakan Avcı öğrencilere karnelerini vererek önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerden tatili dinlenerek geçirmelerini isteyen Avcı, karnesi kötü olan öğrencilerin velilerine de seslenerek, "Velilerimizden rica ediyoruz, karnelerinden dolayı çocuklarını üzmesinler" dedi.

Bakan Nabi Avcı, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Mesleki eğitimde niteliği artırmaya yönelik destekleyici uygulamalarının olduğunu vurgulayan Avcı, bazı gazetelerde yer alan "KPSS'siz öğretmen ataması yapıldı" şeklindeki haberleri de yalanladı.

Söz konusu ve benzer içerikli haberlerin öğretmenlerin şevklerini kırdığını vurgulayan Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı ile uğraşmak ayrı bir şey, öğretmenlerimizle uğraşmak ayrı bir şeydir" diye konuştu.

HEM ÖĞRETMENLERİMİZ HEM MİLLİ EĞİTİM CAMİASI YIPRATILIYOR

Söz konusu haberin milli eğitim camiasını yıpratmaya yönelik dezenformasyon örneklerinden biri olduğunu söyleyen Avcı, bahse konu olan tarihte herhangi bir atama yapılmadığına dikkat çekti. Haberde ismi geçen öğretmenin 1994 yılında öğretmen olarak görev yapmaya başladığını ve farklı illerde görev yaparak asaletinin tasdik olduğunu söyleyen Bakan Avcı, "2002 yılında istifa ederek öğretmenlikten ayrılmış, 2012 yılında tekrar müracaat etmiş ve yasalara uygun olarak tekrar öğretmenliğe iade edilmiştir. 1994 yılında KPSS diye bir sınav yoktu. O günkü koşullarda yürürlükte olan mevzuata göre göreve başlamış, sonra istifa etmiş ve 2012 yılında tekrar yasalara uygun olarak göreve geri dönmüş. KPSS'siz öğretmen atanıyor diye, haberlerle hem öğretmenlerimiz hem milli eğitim camiası yıpratılıyor" dedi.

(Trthaber)

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER