ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Aralık 2014 Pazar 11:04

Hem öğrenciler hem de okul zabıtaya emanet

Hem öğrenciler hem de okul zabıtaya emanet

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay beldesinden ilçe merkezine taşımalı sistemle gelen öğrencilere eşlik eden zabıta memuru, öğrenciler dersteyken okul bahçesinde bekleyip, okul çıkışında da beldeye geri götürüyor.


Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay beldesinden ilçe merkezine taşımalı sistemle gelen öğrencilere eşlik eden zabıta memuru, öğrenciler dersteyken okul bahçesinde bekleyip, okul çıkışında da beldeye geri götürüyor.

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay Belediyesindeki Gümüşçay Atatürk İlkokulu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Okulun öğrencileri, Biga ilçe merkezinde bulunan Tevfik Emin Başarır İlköğretim okuluna gitmek zorunda kaldı. Her gün 210 öğrenci, 6 servis aracıyla Biga ilçe merkezine taşınıyor. Öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle, öğrencilere Gümüşçay Belediyesi tarafından görevlendirilen bir zabıta memuru eşlik ediyor. Servis aracına binerek öğrencileri okula getiren zabıta memuru, ilk önce öğrencilerin güvenli bir şekilde okul bahçesine girmelerine yardımcı oluyor. Öğrenciler dersteyken okul bahçesinde bekleyen Zabıta memuru Adil İslamoğlu, teneffüslerde okul dışında kişilerin okula girmelerine engel oluyor.

Beldeden ilçeye gelen öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşandığını dile getiren Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, “Okulumuz depreme dayanıksız olduğu için yıkılmakta yeni okulumuz yapılana kadar öğrencilerimiz Biga’ya yani Tevfik Emin Başarır İlköğretim Okuluna gidecekler.Öğrenci sayımız çok olduğu için giriş ve çıkışlarında, yolda sıkıntılı durumlar oluyordu. Bu durumlara da imkan vermemek için zabıta ekiplerinden bir kişiye görev verdik. Onlarla birlikte okula gidip geliyor. Onların güvenliğini sağlıyor. Her öğrenciye otobüslerde 1 koltuk olmasına rağmen, çocuklar acele ediyor. Araba hareket ederken binmeye çalışıyor. Bunları önlemek için zabıtamız onlarla birlikte hareket ediyor. Tabi bu görev burada bitmiyor. Aynı zamanda ders saatlerinde okulda da duruyor. Öğrencilerimizin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını karşılıyor. Özellikle dışarıdan gelecek her türlü tehlikelere karşı onların yanında devamlı duruyor. Biliyorsunuz son günlerde dışarıdan gelen tehlikeler, uyuşturucu tacirleri olsun, sigara bağımlıları olsun etrafta geziniyor. Bunlara karşı güvenlik sağlamamız gerek. Zabıtamızda bu önemleri alarak çocuklarımızı koruyor. Bu uygulamadan gerek okul idaresi olsun gerekse aileler çok memnun” dedi.

Her gün çocuklarla birlikte okula gidip gelen Zabıta memuru Adil İslamoğlu, “Çocuklarımızı korumak bizim görevimiz. Her öğlen çocuklarla beraber geliyorum, gelişlerine kadar bekliyorum. Teneffüslerde bir ihtiyaçları olduğu zaman yardımcı oluyorum. Bu uygulamayı yapan Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ederim” diye konuştu.














KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER