ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ağustos 2014 Salı 09:58

Gazzeli öğrencilere Türkiye'den burs

Gazzeli öğrencilere Türkiyeden burs

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gazzeli öğrencilere burs konusunda her türlü kolaylığın sağlanması talimatını verdi.


 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları başkanlığı tarafından verilen “Türkiye Bursları” kapsamında 129 Filistinli öğrenciye üniversite bursu verildi. YTB uzmanları tarafından Mayıs ayında Gazze’de gerçekleştirilen mülakat ile Gazzeli öğrencilere de Türkiye’de üniversite, yüksek lisans ve doktora eğitimi yapma hakkı verildi. Filistinli 40 öğrenci lisan, 41 öğrenci yüksek lisans ve 48 öğrenci de doktora eğitimini Türkiye tarafından sağlanana burs ile yapacak. Filistinli öğrencilerin bütün eğitim masrafları Türkiye tarafından karşılanacak.

Gazze’den burs kazanan öğrencilerin İsrail saldırıları nedeniyle Türkiye’ye gelişlerinde sıkıntı yaşanacağı belirtiliyor. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Yurtdışı Türkler Başkanlığı’na talimat vererek Gazzeli öğrencilere her türlü kolaylığın sağlanması talimatı verdi. İşler, Filisin ve Gazze’li öğrencilerin hem Türkiye’ye getirilmesinde hem üniversitelere yerleştirmelerinde her türlü desteğin verilmesi talimatını verdi. Burs kazanan öğrencilerin abluka altında bulunan Gazze’den çıkışları konusunda Dışişleri Bakanlığından gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi. Filistin’li öğrencilerin Eylül ayı başında üniversitelere kayıt yaptırmaları gerekmesine rağmen bu öğrencilere esneklik sağlanacak.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER