ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 09:33

Erdoğan'ın elindeki BDP'li isim kim?

Erdoğanın elindeki BDPli isim kim?

"İmralı tutanaklarını basına kim verdi?" sorusu hala cevabını ararken, Yeni Şafak konuya ilişkin bir iddiayı manşetine taşıdı.


Yeni Şafak Gazetesi'nden Tahir Alperen'in haberine göre; İmralı tutanaklarının servis olayının şu şekilde yaşandığı iddia edildi:

- Heyet İmralı'dan dönünce görüşmeler parti merkezinde BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak başkanlığında masaya yatırıldı. Adaya giden heyettekiler görüşmeyi anlattı.

- Kışanak, anlatımların ve tutulan notların birleştirilmesini istedi. Vekillerin de katıldığı toplantıyı yöneten Kışanak'ın onayıyla birleştirilip tasnif edilen notları fotokopiye gönderildi.

- Burada 'servis' değil 'sızdırma' görüntüsü verilebilmesi için partinin çaycısı tercih edildi. Fotokopi cihazından da sorumlu olan çaycı, notları çoğalttı. Notların çoğaltılmasıyla birlikte Milliyet'e haberin servis edilmesinin de önü açıldı.

- Sızdırma olayında adı bir numaralı şüpheli olarak geçen Kışanak'ın ismi Başbakan'a da iletildi.

Milliyet Gazetesi'nde yayımlanan İmralı tutanaklarının BDP yönetimi tarafından 'çaycı' eliyle bilinçli olarak sızdırıldığı, sızdırma için çaycının özellikle tercih edildiği ve olayın ortaya çıkmasının ardından 'biz yapmadık çaycı satmış' diyebilmek bu yöntemin kullanıldığı öne sürülüyor.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER