ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ocak 2014 Salı 11:18

Dershanelerin dönüşümü için son tarih

Dershanelerin dönüşümü için son tarih

MEB yetkilileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershanelerin özel okula dönüşümünü içeren yasa taslağı hazırlıklarında sona gelindi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, taslağın son halini Başbakan Tayyip Erdoğan'a özel brifing ile sunacak.

Erdoğan'n onay vermesi ya da isteyeceği değişiklikler yapıldıktan sonra tasarının bu hafta TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor.

MEB'in hazırladığı son taslakta Açık Liseler 4 yıl olurken, dönüşümde anaokulu ve yurtlar da kapsam içine alındı. Bakan Avcı'nın geçen hafta yaptığı, "Gelecek hafta biter" açıklamasının ardından MEB yetkilileri, dershane dönüşüm taslağına son şeklini verdi.

Geçen ay, Bakan Nabi Avcı'nın 2 kez Bakanlar Kurulu gündemine getirdiği dershane düzenlemesinin son hali bu kez Başbakan Erdoğan'a özel brifingte sunulacak. Başbakan Erdoğan'ın programına göre bir iki gün içinde sunumun yapılması bekleniyor.

Erdoğan onaylarsa hemen, değişiklik istemesi durumunda da gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra tasarı bu hafta içerisinde TBMM'ye gönderilecek.

Dershane temsilcileri ve sivil toplum örgütleri ile görüşülerek son hali verilen dershane düzenlemesinde, 2 yıl olarak düşünülen Açık Lise süresi 4 yıla çıkarıldı.

Dershane sahipleri açık lisenin süresiz olmasını talep etti. Ancak Bakanlık bu formülün geçiş döneminde kullanılacağını aktardı, uzun vadeli eğitim politikalarında açık liseye yer olmadığını bildirdi.

Dershanelerin özel okula dönüşümünde sadece lise alternatifi yer almayacak. Dershanelerin dönüşümü 'ihtiyaca' göre sağlanacak. Bunun için de stratejik teşvik verilecek.

Her il ve ilçede MEB'in en çok ihtiyaç duyduğu eğitim kurumuna dönüşün dershane daha çok teşvikten yararlanacak.

İlkokul, ortaokul ve lisenin yanı sıra anaokullarını içeren okulöncesi eğitim kurumları ve üniversiteler için yurt da kapsam içerisine alındı.

SON TARİH ALTI AY UZATILABİLİR

MEB'in dershane yöneticileri ile yaptığı son toplantıda dershanelerin dönüşümü için verilen 1 Eylül 2015 tarihi de masaya yatırıldı.

Dershane yöneticilerinin talepleri doğrultusunda, özel okula dönüşüm için verilen 1 Eylül 2015 son tarihinin 6 ay uzatılarak 2016 yılı Şubat sonuna ertelenmesine Bakan Nabi Avcı'nın sıcak baktığı öğrenildi.

(Sabah) 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER