ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 11:18

Değerler eğitimini ''Efe ile Elif'' verecek

Değerler eğitimini Efe ile Elif verecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuklara yönelik değerler eğitimini ''Efe ile Elif interaktif kitabıyla'' verecek.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuklara yönelik değerler eğitimini ''Efe ile Elif interaktif kitabıyla'' verecek.

Bakanlık, 3-5 yaş grubundaki çocuklara değerler eğitimini vermeyi amaçlayan mobil bir uygulama geliştirdi.

IOS ve Android marketlerde yayınlanan ''Efe ile Elif İnteraktif Mobil Çocuk Kitabı'' hem görsel hem işitsel unsurlar içeriyor.

İnteraktif kullanılabilen uygulamada, seslendirilmiş hikayeler yer alıyor.

Dileyen tablet kullanıcıları, uygulamayı kendileri seslendirebiliyor. Bu sayede çocuklar, istedikleri zaman aile büyüklerinin sesinden hikayeyi dinleyebilme imkanını buluyor.

Ayrıca çocuklar uygulama üzerinden ''hata bulma'' ile ''şekil bulma" oyunları da oynayabiliyor.

Uygulamaya nereden ulaşılıyor?

''Empati'' konusunun ele alındığı programdaki konular, çocuklara sezdirilerek öğrenme esasına dayalı yapılandırıldı. Çocukların hem eğlenmesi hem de temel insani değerleri öğrenmeleri amaçlandı.

İnsanların başkalarını anlamaları için çaba sarf edebilmesi, ilişkilerde yaşanan sıkıntıları giderebilmek, hoşgörünün gelişmesine katkı sağlayabilmek ve gelecek nesillerde toplumsal barışı geliştirebilmek için özellikle ''empati'' kavramı üzerinde duruldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının internet sitesinden ulaşılabilecek uygulama, Android ve IOS işletim sistemlerinden de indirilebiliyor.

Kullanıcıların beğenisini kazanan uygulama şu ana kadar bin 250 kişi tarafından indirildi.



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER