ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 15:34

Bu okul başka okul

Bu okul başka okul

Eskişehir’de bulunan bir ortaokulunda görevli öğretmenlerin, öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak amacıyla özel olarak kurdukları oda adeta hayvanat bahçesini andırıyor.


Melahat Ünügür Ortaokulu’nda öğretmenler, başlatmış oldukları projeyle çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor. Okul içinde bulunan bir oda beslenecek hayvanlar için dizayn edildi. Daha sonra proje velilere de anlatıldı. Veliler de yapılan projeye destek vererek cins hayvanları okula getirmeye başladı. Bu sayede öğrenciler ancak hayvanat bahçesinde görebilecekleri farklı cinsteki hayvanları okullarında görmeye başladı. Ayrıca öğrencilere kuluçka makinesi yardımıyla yumurtadan çıkış evresi canlı olarak gösterilebiliniyor. Okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından başlatılan projeye Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri de destek veriyor. Okulda bulunan minik hayvanat bahçesinde ise şuanda çok sayıda balık, keklik, bıldırcın, muhabbet kuşları ve Rahibe Fizan cinsi tavuk bulunuyor. Burada beslenen ve büyütülen hayvanlar zamanla ise doğaya salınıyor.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERE HAYVANLARI SEVDİRMEK VE FARKLI CİNSLERİ TANIMASINI SAĞLAMAK”

Proje hakkında konuşan İngilizce Öğretmeni Okan Özkan, şehirlerde yaşayan öğrencilerin bir çok hayvan türünü tanımadıklarını söyledi. Yaptıkları projeyle öğrencilere hayvanları sevdirmeyi ve farklı türleri tanıtmayı hedeflediklerini belirten Özkan, “Amacımız gelecek nesillerimize farklı tür hayvanları tanıtmak ve onların canlı kalmalarını sağlamak. Öncelikle küçük bir oda yaptık. Odanın içerisine akvaryumlar, değişik türde balıklar koyduk. Bıldırcınlar, keklikler ürettik. Yumurtadan çıkarttık. Amacımız, çocukların bu türleri tanımaları. Bunlar şehir çocukları, bir çok hayvanı tanımıyorlar. Bu sayede bıldırcın nasıl olur, keklik nasıl olur, balıklar nasıl ürer bunları öğreniyorlar. Küçük bir kuluçka makinemiz var. O kuluçka makinemizde yumurtanın çatlamasını canlı olarak izleyebiliyorlar. Onların ufuklarını açmak için uğraşıyoruz. Hayvanları sevdirmeyi ve onlar saygı göstermelerini sağlamaya çalışıyoruz. Okullar sadece İngilizce, Matematik ve Türkçe eğitimi gösterme yerleri değildir” diye konuştu.
















KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER