ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 10:31

Başarı için öğrencilere sorumluluk verilmeli

Başarı için öğrencilere sorumluluk verilmeli

"Sorumluluk alan öğrenci hedefi için çalışmayı yük değil basamak olarak görür"


Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Galip Şahin, ailelerin, erken yaşta çocuklarına sorumluluk duygusu vermesi gerektiğini, sorumluluk almayı bilen bir öğrencinin, hedefi doğrultusunda çalışmayı sırtında bir yük gibi değil, yardımcı basamak olarak göreceğini ifade etti.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Özel Nil Koleji, velilere yönelik 'Çocuğun Eğitimi ve Başarısında Anne-Babanın Önemi' konulu bir seminer düzenledi. Semineri Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Galip Şahin verdi. Şahin, çocuğun eğitiminde ve okul başarısında anne-babanın önemi ve kişilik gelişimi gibi konuları ele aldı. İnteraktif olarak gerçekleştirilen seminerde velilerin sorularını da cevaplayan Şahin, çocukların öğrenmeyi model olarak gerçekleştirdiklerini ev ortamında anne-babalarda gördükleri davranışları okul ortamında sergilediklerini bu nedenle de anne babanın doğru model olarak davranışta bulunmasının önemine değindi.

Şahin, "Aileler erken yaşta çocuklarına sorumluluk vermelidir. Sorumluluk almayı bilen bir öğrenci hedefi doğrultusunda çalışmayı sırtında bir yük gibi taşımaz. Çalışmayı, ulaşmak istediği hedefe yardımcı olacak bir basamak olarak görür. Ergenlik döneminde olan çocukların kararlarına aileleri saygı duymalıdır. Aileler bu saygıyı onlara fark ettirmeli, onların da büyüdüğünü, düşünebildiklerini, kararlar alabileceklerini göstermelidir. Böylece çocukların özgüvenleri gelişir. Çocukların kendine olan güvenleri sınav başarılarını etkilemektedir.” diye konuştu.

Okul Müdürü Murat Güroğlu ise amaçlarının sadece çocuk eğitimi değil aynı zamanda velileri de bilinçlendirmek olduğunu, ancak bilinçli velilerle bilinçli nesillerin yetişebileceğini ifade etti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER