ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 12:30

46 bin öğrenciye kişisel gelişim imkânı

46 bin öğrenciye kişisel gelişim imkânı

Yurtlarda barınan öğrencilere verilen barınma ve beslenme hizmetleri dışında da hizmet veriliyor.


Akşam'ın haberine göre, Öğrenciler basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, atletizm, bilardo, satranç, jimnastik, aerobik, step, boks ve Uzakdoğu sporları, kort tenisi, dart ve platesle hem fiziki hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyorlar.

Yurtlarda barınan öğrencilere verilen barınma ve beslenme hizmetleri dışında da hizmet veriliyor. Öğrenciler serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, her türlü kötü alışkanlıklardan ve olumsuz davranışlardan korumak amacıyla eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleniyor. Yurtların kapasitesinin artırılması yönünde kiralama ve ön protokol yöntemleriyle de yurtların standarı üst düzeye çıkarmak yolunda son hızla çalışmalar devam ediyor.

8 BRANŞTA YAPILIYOR

YURTKUR yurtların fiziki koşullarına göre çeşitli sportif faaliyetler gerçekleştiriyor. Yurtlarda 8 branşta, bloklar ve/veya takımlararası, bölge müdürlüklerinde yurtlararası çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Genel müdürlük tarafından da yurtlar ve bölgeler arası yarışma ve turnuvalar organize ediliyor. Sportif faaliyetlere 46 bin 159 öğrenci katılıyor.

KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNERİ

151 yurtta 49 bin 173 öğrenci kişisel gelişim eğitimleri veriliyor. Diksiyon, Etkili ve Güzel Konuşma Sanatı, Proje Hazırlama ve Sunum Teknikleri, Kariyer Koçluğu ile Kendini Tanıma ve Yönetme Sanatı bunlardan sadece birkaçı. 355 yurtta ise edebiyat ve tarih konularında 691 farkındalık konferansı düzenlendi.

KARİYER SOHBETLERİ

Aralarında yerel yönetici, şehrin ileri gelenleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, kamu kuruluşu yöneticileri, sanatçı ve yazarlardan oluşan 652 kişi öğrencilerle buluştu. Yurtlarda kariyer ve iş dünyası konularında sohbetler gerçekleştirildi.
İçinizdeki lideri uyandırın!

2014-2015 eğitim öğretim döneminde gençler, ‘İçimdeki Lider’ sloganıyla liderlik seminerleri yeni başlıklarıyla buluşacaklar. İşte yeni içeriklerden bazıları:

1. Tekno İnsan: Milyonlar İçinde Yapayalnız
2. Haz ve Hız: Kontrol Gerçekten Sende mi?
3. Stresliyim, Kaygılıyım, Öfkeliyim: Sakin Ol!
4. Ben Sana Mecburum- Kalbin Fethi: Güven
5. Kayıp Aranıyor!- İçimdeki Büyük Hazine: Vicdan ve Merhamet, Sadakat ve Tevazu
6. Ne Olur Beni Anla!- Empati Yoksunluğu
7. Evet Başarabilirim: Girişimci Ruh
8. Hayat Yarışında Ben de Varım: Kariyer ve Gelecek Planlaması 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER