ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 13:55

Zonguldaklı ailesini arıyor!

Zonguldaklı ailesini arıyor!

Almanya'nın Essen kentinde yaşayan 45 yaşındaki Filiz Erfurt, Zonguldaklı ailesini arıyor.


Henüz 8 yaşındayken Gençlik Dairesi tarafından ailesinden alınarak Alman bakıcı aileye verilen Filiz Erfurt, çabalarına rağmen bugüne kadar ailesine ulaşamadı. Ailesine dair sınırlı bilgiye sahip olan Filiz Erfurt, 'Mustafa' ismindeki babasının fotoğrafını sürekli yanında taşıyor. Kendisi 1969 doğumlu olan Filiz Erfurt'un verdiği bilgiye göre, aile 1976 yılında Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nden, kömür madenlerinin bulunduğu Ruhr havzasında bir kente geldi. O zaman 4 kardeşi daha olduğunu belirten Filiz Erfurt, babasının Almanya'da maden ocağında çalıştığını hatırlıyor.

'ONLARI HİÇ UNUTMADIM'

Annesinin ve kardeşlerinin ismini hatırlamakta güçlük çeken Filiz Erfurt, en büyük kardeşinin isminin 'Erol' olduğunu ifade etti. 11 yaşındayken geçirdiği bir kaza sonucu yürüme yetisini kaybeden Filiz Erfurt şunları söyledi:

"Aradan uzun zaman geçtiği için pek çok şeyi hatırlayamıyorum. Ailemin soyadı galiba 'yi' ile başlıyordu. Onları bulmak için çalmadığım kapı kalmadı ama Alman makamları doğru bilgi vermiyorlar. Onları çok seviyorum ve çok özledim. Onları hiç unutmadım. Bir kere televizyona çıktım ama sonuç alamadım. Ailemi bulmak istiyorum."
 




KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER