ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 23:44

Yunanistan'dan İslam'a saldırı açıklaması

Yunanistandan İslama saldırı açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı: “Nefret ve hoşgörüsüzlüğü yaymayı hedefleyen iğrenç ve tahrik edici hareket”


Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, başkent Atina'da Yunan-Arap Kültür Merkezi’ne kesik domuz başı bırakılmasını “Nefret ve hoşgörüsüzlüğü yaymayı hedefleyen iğrenç ve tahrik edici hareket” olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, eylemin sadece Müslümanlara değil, tüm Yunan toplumuna da bir hakaret niteliğinde olduğu belirtilerek, “Yunan-Arap Kültür Merkezi önünde meydana gelen olayı şiddetle kınıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Bir bölümü mescit olarak kullanılan Yunan-Arap Kültür Merkezi'ne yapılan bu saldırının Yunan halkı ile Arap ve İslam dünyası arasındaki geleneksel iyi ilişkileri bozamayacağı belirtilen açıklamada, olayın faillerinin en kısa zamanda bulunup yetkili adli makamlara sevk edileceği inancı kaydedildi.

Atina’da, Moshato semtindeki Yunan-Arap Kültür Merkezi’nin önünde kesik domuz başı bulunmuştu. Cuma namazına gelen Müslümanlar tarafından fark edilen olayda, kimliği belirlenemeyen saldırganların ayrıca mescidin kapısına boyayla haç işareti çizdiği, duvarlara da küfürlü yazılar yazdığı görülmüştü.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER