ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2014 Cumartesi 07:58

Yunan hükümeti güven tazeledi

Yunan hükümeti güven tazeledi

Yunanistan’da hükümet, bu gece yapılan oylamada güven tazeledi.


Muhafazakar Yeni Demokrasi (ND) ve sosyalist PASOK partilerinden oluşan hükümet, 300 üyeli parlamentoda toplam 155 vekilin oyunu almayı başardı.

Yunanistan’da ana muhalefet Radikal Sol İttifak’ın (SYRIZA) erken genel seçimlere gidilmesi yönünde yoğun baskılarda bulunmasının ardından geçen hafta Yeni Demokrasi (ND) lideri ve Başbakan Antonis Samaras ile PASOK lideri ve Başbakan Yardımcısı Evangelos Venizelos, güven oylaması talebinde bulunmuştu. Üç gün süren görüşmelerin ardından bu gece yapılan oylamada hükümet güvenoyu aldı. 300 üyeli parlamentoda 288 vekil oylamaya katılırken, hükümeti oluşturan iki partinin 155 milletvekili ‘evet’, 131 milletvekili ‘hayır’, 2 vekil de ‘çekimser’ oy kullandı.

SAMARAS: SEÇİMLER 2016'DA

Oylama öncesi birer konuşma yapan liderler, görüşlerini dile getirdi. Başbakan Antonis Samaras, istikrarın sürmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında, krizden çıkış için ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini söyledi. Genel seçimlerin 2016’da yapılacağını belirten Samaras, hükümetin AB ve IMF ile birlikte uyguladıkları memoranduma 1 buçuk yıl önce son verilebileceğini söyledi. 2015 yılı bütçe taslağında sıfır açık öngörüldüğünü belirten Başbakan Samaras, ana muhalefet SYRIZA’ya sert eleştirilerde bulundu. Türkiye’yi ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Münhasır Ekonomik Bölge’inde kriz çıkartmakla suçladı.

Öte yandan ana muhalefet lideri Aleksis Tsipras ise ülkenin acilen erken genel seçimlere götürülmesini talep etti. Diğer muhalefet partileri de erken genel seçim istedi.

PROTESTO GÖSTERİSİ

Bu arada güven oylaması öncesi sendikaların çağrısı ile Sintagma Meydanı’nda toplanan açığa alınan öğretmenler, okul güvenlik görevlileri ve işsiz kalan temizlik işçileri ise hükümeti protesto etti.














KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER