ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 14:04

Yirmi yıl önce kendilerine mektup gönderdiler, dün aldılar

Yirmi yıl önce kendilerine mektup gönderdiler, dün aldılar

İsveç postası, 1994 yazında insanların 20 yıl sonraki hallerine mektup göndermeleri için bir kampanya başlattı.


İsveç postası, 1994 yazında insanların 20 yıl sonraki hallerine mektup göndermeleri için bir kampanya başlattı. Kampanyaya katılan 20 bini aşkın kişinin yazdığı mektuplar 20 yıl boyunca Posta Müzesi’nde saklı tutuldu. Geçtiğimiz günlerde postalanan mektuplar dün sahiplerine ulaştı.

Mektup sahiplerinden biri olan Jessica Rydz, mektubu aldıktan sonraki duygularını İsveç Radyosu ile paylaştı. Mektubu alınca heyecanlandığını ve kalbinin hızla atmaya başladığını belirten Rydz, mektubu baştan sona çocuklarına okuduğunu söyledi. Mektubu yazdığında 19 yaşında olduğunu ve üniversiteye yeni başladığını belirten Rydz, bugün 39 yaşında bir mühendis ve bir anne olarak hayatına devam ettiğini söyledi.

Mektupların bir kısmı sahiplerinden izin alınarak Posta Müzesi’nde sergilendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Posta Müzesi yetkilisi Malin Valentin, mektupların neredeyse hepsinin el yazısı ile yazıldığını belirterek, zarfların içerisinde artık tedavülde olmayan paralar ve fotoğrafların da yer aldığını söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER