ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Kasım 2014 Cumartesi 09:48

Yine Türkiye'ye saldırdı

Yine Türkiyeye saldırdı

Alman Der Spigel dergisi, Avrupa'dan lüks gemilere turist olarak binen IŞİD militanlarının Suriye ve Irak'a gitmesinden Türkiye'yi sorumlu tuttu.


Der Spigel'in, teröristlerin yaşadıkları ülkelerden rahatça çıkmasına göz yumulmasına değil de Türkiye üzerinden kaçak yollarla IŞİD'e katılmalarını eleştirmesi dikkat çekti.

Alman Der Spiegel Dergisi Türkiye'ye yönelik yalan haberlerinde devam ediyor. Dergi, İnterpol kaynaklarına dayanarak verdiğini ileri sürdüğü haberine göre, son dönemde Avrupa'dan çok sayıda IŞİD militanının deniz yoluyla Türkiye'ye gitti ve buradan da Suriye ve Irak'a geçtiğini iddia etti.

Haberde, İnterpol yetkilisi Pierre St. Hilaire'in, "Hava yollarının sıkı kontrol edildiğini gören militanlar, şimdilerde lüks gemi turlarıyla bölgeye gidiyor. Bir kaç aydan beri fark edilen bu yolu, şimdiye kadar kaç kişinin kullandığını bilmiyoruz. Ancak çok sayıda aşırı dincinin başta İzmit ve başka Türk limanlarına yanaşan gemilerle Türkiye'ye gittiklerine dair kanıtlar var" ifadelerine yer verildi.

İnterpolün bu gelişme üzerine, deniz yolunu kullanan yolcuların da isim listelerinin tıpkı havayolunda olduğu gibi sıkı kontrolünü istediği belirtiliyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER