ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2014 Perşembe 13:48

Yarım saat Çince konuştu

Yarım saat Çince konuştu

Facebook'un kurucusu Pekin'de yarım saat Çince konuştu.


Çin’in başkenti Pekin’de Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Burada, sorulu-cevaplı oturuma katılan Zuckerberg, Çince konmasıyla herkesi şaşırttı. Sorulara çok net cevap veren Zuckerberg, zorlandığı anlarda ise anadilini kullandı.

Tsinghua Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Fakültesi’ndeki toplantıda; sorular Çince soruldu, Zuckerberg de soruları Çince cevapladı. Öğrencilere Çince selam vererek konuşmasına başlayan Zuckerberg, tam yarım saat boyunca öğrencilere Çince hitap etti. Bu sırada Facebook kurucusunun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Çincesini beğenmediğine dikkat çeken Zuckerberg, pratik yapmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Neden Çince öğrenmek istediği sorusunu ise yine Çince cevaplayan Zuckerberg şunları söyledi: “Üç neden var. Birincisi eşim Çinli. Onun ailesi Çince konuşuyor. Anneannesi ise sadece Çince konuşuyor. İkincisi Çin kültürünü tanımak istedim. Çin gibi büyük bir devletin dilini öğrenmek, onun kültürünü öğrenmeme yardımcı olacaktı. Üçüncüsü zor olmasına rağmen Çince konuşmayı seviyorum.”

Zuckerberg, 1 milyar 300 milyonu aşan nüfusa sahip Çin'i yakından tanımak ve 5 yıl önce kullanılması yasaklanan Facebook’un pazara tekrar giriş yapmasını sağlamak için yoğun çaba gösteriyor. Reklam ortakları ve uzmanlarla Çin’in değişik yerlerinde görüşecek olan Zuckerberg, birkaç gün Çin’de kalacak.

Öte yandan, Zuckerberg geçtiğimiz aylarda, Facebook'un yaygınlaşması için Hindistan’a, Kore’ye ve Japonya’ya ziyarette bulunmuştu. Çin coğrafyasında ise şu ana kadar Hong Kong ve Singapur’da reklam anlaşmaları imzalayan Facebook’un, geçtiğimiz aylarda ise Pekin’de bir ofis açtığı biliniyor.

Çin’de Facebook’un kullanılması 2009 yılında yasaklanmıştı. Zuckerberg'in iki yıl önce Çinli bir kadınla evlenmesi ise dikkat çekmişti. Facebook kurucusunun her sabah Çince çalıştığı belirtiliyor.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER