ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Şubat 2014 Pazar 11:37

Yanukoviç kayıplara karıştı

Yanukoviç kayıplara karıştı

Ukrayna'da başkent Kiev'i terk eden Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in şu an nerede olduğu kesin olarak bilinmiyor.


Ukrayna haber ajanslarının aktardığına göre, Devlet Sınır Koruma Hizmetleri Başkan Yardımcı Sergey Astahov, Yanukoviç'i taşıyan uçağın, ülkenin doğusundaki Donetsk'ten havalanmasına izin verilmediğini söyledi.

Gerekli belgelere sahip olmadığı öne sürülen uçağın nereye gitmeyi amaçladığı konusunda bilgi verilmedi.

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Yanukoviç'in Donetsk'e hareket etmeden önce bulunduğu Harkov'dan Rusya'ya geçişinin de sınır koruma görevlileri tarafından engellendiği iddia edildi.

Ukrayna parlamentosuna yeni başkan olarak seçilen Oleksandr Turçinov, “Yanukoviç uçağı ile Rusya’ya gitmeye çalışıyordu. Sınır güvenlikleri tarafından durduruldu. Donetsk bölgesinde bir yerlerde gizleniyor” iddiasında bulundu. Turçinov eski başsavcı Viktor Pşonka ve Vergi eski Bakanı Aleksandr Klimenko’nun da Rusya sınırı geçmeye çalışırken yakalandığını söyledi.

Ukrayna parlamentosu, Kiev’deki sarayı muhaliflerin eline geçen Yanukoviç'in azledilmesi yönünde karar almıştı. Yanukoviç’in güçlü olduğu yerel yönetimler ise başkenti tanımadıklarını kendi kararlarını alacaklarını açıklamıştı.

EN SON TELEVİZYONDA GÖRÜLDÜ

Son olarak, partisinin güçlü olduğu Harkov’da televizyona çıkıp, istifa ettiği yönündeki haberleri yalanlarken görülen Yanukoviç, aracına ateş edildiğini ama korkmadığını belirterek, “Ülkeyi terk etmeye ya da istifa etmeye niyetim yok. Yaşananlar yaygın bir vandalizm, bir darbe girişimidir. Ülkeyi terörize etmeye çalışan haydutlar var" demişti.

HÜRRİYET

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER