ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 07:46

Vekiller partilerinden ihraç edildi

Vekiller partilerinden ihraç edildi

İktidar ortağı İşçi Partisi, bazı Türk kuruluşlarına yöneltilen iddiaları kabul etmeyen Kuzu ile Öztürk'ü partiden ihraç etti


Hollanda'da İşçi Partisi PvdA’da Türk kökenli milletvekillerinden Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, yabancılara yönelik deklarasyonuna imza atmadıkları gerekçesiyle partilerinden ihraç edildikleri bildirildi. Milletvekilleri Kuzu ve Öztürk, ihraç edilmelerini Hollanda demokrasisi adına kara bir gün olarak değerlendirdi.

Tunahan Kuzu, basına yaptığı açıklamada, "Hollanda demokrasi tarihinde acı bir gün yaşıyoruz. Seçilmiş olan milletvekilleri susturulmaya çalışıldı. Biz bunu kabul etmedik ve asla kabul etmeyeceğiz." dedi. Hollanda içerisinde son yıllarda katılaşan ve sağcılaşan politikalara karşı mücadele edeceklerini belirten Kuzu, "Yüksek sesle bunu mecliste seslendirmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Hollanda medyasında kendilerinin sürekli olarak Türk milletvekilleri olarak lanse edilmesinin yanlış bulduğunu söyleyen Tunahan Kuzu, "Türk milletvekilleri Ankara’dadır. Biz Hollanda’da yaşayan milletvekilleriyiz. Hollanda’da yaşayan herkese sahip çıkıyoruz ve bu bizim vazifemizdir." dedi.

18 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu anltan Selçuk Öztürk ise "Son 2 yıldır milletvekili olarak Tunahan Bey ile toplumu birleştirmeye çalıştık. Hollanda’da milyonlarca insan, Hollanda Parlemontosu'nda kendinin temsil edilmediğini düşünüyor. Milletvekillerinin kendilerinin sesi olmadığını hissediyor. O duygu ve hissiyatlara cevap verilmediğini söylüyor. Buna parti içerisinde cevap vermek istedik ama partimiz buna izin vermedi. Daha doğrusu susmamızı istediler. Susmadık, susmayacağız. Ve önümüzdeki günlerde o insanların meclisteki sesi olacağız." ifadelerini kullandı.

Tüm Hollandalıların sesi olmaya çalışacaklarını kaydeden Öztürk, "Hollanda’nın ihtiyacını bundan sonra Tunahan ile birlikte gerçekleştirmeye çalışacağız." diye konuştu.

İhraç gerekçesi olarak mensup oldukları parti tarafından ülkede yaşayan yabancılara yönelik deklarasyonuna imza atmadıkları gerekçesine belirttikleri kaydedildi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER