ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ekim 2014 Cuma 11:58

Ukrayna'nın doğusunda çatışma: 4 ölü

Ukraynanın doğusunda çatışma: 4 ölü

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasında Donetsk'in Berezovoe kasabası yakınlarında çıkan çatışmada, 4 ayrılıkçının öldüğü bildirildi.


Ukrayna Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, Berezovoe kasabası yakınlarında Ukrayna ordu birliklerinin konuşlandırıldığı kontrol noktasına dün gece Rusya yanlısı ayrılıkçıların silahlı saldırı düzenlediği kaydedilirken, bunun üzerine silahlı çatışma çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, taraflar arasındaki çatışmada Rusya yanlısı 4 ayrılıkçının öldürüldüğü, 4 Ukrayna askerinin de yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, yaralanan askerlerin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. 

Açıklamada ayrıca, Rusya yanlısı ayrılıkçıların dün gece Donetsk'in Debaltsevo kasabası yakınlarındaki ordu birliklerine de saldırdığı belirtildi.

Hükümet ile doğudaki bazı bölgeleri kontrol altında tutan Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında, 5 Eylül'de ateşkes ve rehinelerin değişimini öngören barış protokolü imzalanmasına rağmen taraflar arasında sık sık silahlı çatışmalar çıkarken, her iki taraf da ateşkes ihlallerinde birbirlerini suçluyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER