ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Eylül 2014 Pazartesi 19:09

Ukrayna'da eğitim problemi

Ukraynada eğitim problemi

Yeni öğretim yılında Donetsk'te bazı okullar açılmadı.


 

 

 Ukrayna'nın doğusunda Ukrayna Ordusu ve Rus Yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar sürerken, bugün başlayan yeni öğretim yılında Donetsk'te bazı okullar açılmadı.

Donetsk kent merkezinde Leninskyi caddesindeki 45 No'lu okulun camına "çatışmalar nedeniyle okul 21 Eylül'e kadar kapalı olacak" yazısı asıldı. Kentte eğitim veren bazı okulların açılmasına rağmen ailelerin şehirden ayrılması nedeniyle okula devam eden çocuklarının oranın yüzde 10'larda kaldığı bildirildi. 

Donetsk ve Luhansk illerini içine alan Donbas bölgesinde yaklaşık 900 ilk ve orta dereceli okul bugün açılmadı. Sayıları 100'ü bulan yüksek öğretim kurumunun da eğitime 1 Ekim'de başlayacağı kaydedildi.

Donetsk Bölgesel yönetiminden yapılan açıklama, yeni eğitim dönemi başlamadan önce okul öğrencileri için uzaktan eğitim sistemi hazırlandı. Böylece terörle mücadele operasyonu bölgesinde bulunan öğrencilere okullarının kapalı olduğu zaman internet üzerinden uzaktan eğitim imkan verildi.

Mülteci olarak diğer bölgelere gitmek zorunda kalan çocuklar ve ana babaları ile beraber terörle mücadele operasyonu şehirlerini terk eden yaklaşık 11 bin çocuğa Donetsk bölgesinin diğer şehirlerinde eğitim görme fırsatı sağlandığı bildirildi

Rus yanlısı ayrılıkçılar ve Rus ordusu tarafından kuşatıldığı öne sürülen Mariupol'da ise okullar normal olarak eğtim ve öğretime başladı. Illicha caddesi üzerindeki Mariupol Teknik Lisesi yöneticileri, yeni öğretim yılına sıkıntısız başladıklarını, okula kayıtlı tüm öğrencilerin de okula gelerek derslere girmeye başladıklarını söyledi. 

Ukrayna Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilkokula başlayan 438 bin çocuk dahil 3 milyon 500 bin öğrencinin yeni öğretim yılında eğitim göreceği bildirildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER