ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Şubat 2014 Perşembe 09:12

Ukrayna'da ateşkes ilan edildi

Ukraynada ateşkes ilan edildi

Ülkedeki siyasi krizin çözümüne yönelik Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile muhalefet liderleri Arseniy Yatsenyuk arasında yapılan görüşmeden olumlu haber çıktı.


Ukrayna'nın muhalif liderlerinden Arseniy Yatsenyuk, "Şu anda taraflar arasında ateşkes ilan edildi ve ülkedeki durumun istikrara kavuşturulmasına yönelik müzakere sürecinin başlatılmasına karar verildi" dedi.

Ülkedeki siyasi krizin çözümüne yönelik Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile muhalefet liderleri arasında yapılan görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Yatsenyuk, emniyet güçlerinin bu gece protestocuların bulunduğu Bağımsızlık Meydanı'na yapmayı planladığı saldırının düzenlenmeyeceğini belirterek, taraflar arasında ateşkesin sağlandığını dile getirdi.

Meydana yapılması öngörülen “Saldırı ve temizlemenin” iptal edildiğini ve bunun "İyimser bir haber" olduğunu vurgulayan Yatsenyuk, “Şu anda taraflar arasında ateşkes ilan edildi ve ülkedeki durumun istikrara kavuşturulmasına yönelik müzakere sürecinin başlatılmasına karar verildi” diye konuştu.

Yatsenyuk, ülke yönetiminin “olağanüstü durum ilan etmek ve meydana saldırı düzenlemek istediğini" ileri sürerek, “Bu görüşmenin ardından, meydanımıza planlanan saldırının yapılmayacağını artık açık söyleyebiliriz” dedi. Yatsenyuk, insan hayatının en önemli şey olduğunu vurgulayarak, “Biz, saldırıyı ve temizlemeyi durdurduk” ifadesini kullandı.

-Muhalefet lideri Kliçko

Udar Partisi lideri Vitaliy Kliçko da, Devlet Başkanı Yanukoviç'ten meydana saldırı yapılmayacağına ilişkin güvence aldıklarını ifade ederek, burada aslında ateşkesin söz konusu olduğunu vurguladı.

Kliçko, en önemlisinin, hükümetin kışkırttığı ve imkan verdiği kan dökülmesini durdurmak olduğuna dikkati çekerek, "Artık Batı'nın tüm yaptırım vaatlerinden sonra, Yanukoviç, nasıl sözünde durabilecek, göreceğiz” ifadesini kullandı.

Devlet Başkan Yanukoviç ile Batkivşçina (Vatan) Partisi lideri Arseniy Yatsenyuk, Udar (Darbe) Partisi lideri Vitaliy Kliçko ve Svoboda (Özgürlük) Partisi lideri Oleg Tyagnibok arasında yapılan görüşmede, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Ribak ve ülkedeki siyasi krizin çözümüne yönelik oluşturulan çalışma grubu üyeleri yer aldı. Görüşmenin ardından taraflar arasında ateşkesin sağlanması, kan dökülmesinin sona erdirilmesi ve ülkedeki durumun istikrara kavuşturulmasına yönelik müzakere sürecinin başlatılması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER