ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2014 Çarşamba 13:16

Ukrayna’da 6 zırhlı araç eylemcilerin tarafına geçti

Ukraynada 6 zırhlı araç eylemcilerin tarafına geçti


Ukrayna’nın Kramatorsk kentinde 6 zırhlı araç ve silahlı grup Rusya bayrağı çekerek eylemcilerin tarafına geçti. Dün sabahtan itibaren bölgede devam eden operasyonda 11 kişinin öldüğü iddia ediliyor.

Ria Novosti’ye konuşan bir gözlemci, “Biz tren istasyonu yanında zırhlı araçları gördük. Bir grup kadın onların çevresine geldi. Biz hakları için mücadele eden barışçıl direnişçiler olduğumuzu, bölgede terörist olmadığını söyledik. Onlar da bize bir şey demedi…” dedi.

Kaynak, “Öncü zırhlı araçta Rusya bayrağı vardı. Bazı eylemcilerle birlikte Slavyansk kentine doğru gitti…” şeklinde konuştu. Vatandaşların askerlere yemek ve su ikram ettiği belirtiliyor.

Zırhlı araçlardaki asker sayısı ise tespit edilemedi.

Ukrayna’da devam eden operasyonun hedefinde Donetsk bölgesinde yer alan Kramatorsk ve Slavyansk kentleri yer alıyor. Rusya Kiev yönetiminin gösterileri bastırmak için güç kullanmasını sert bir şekilde eleştirirken, federasyon ve tarafsız devlet yapısına geçmesini savunuyor.

Ukrayna krizi ile ilgili Rusya, ABD, AB ve Ukrayna’nın katılımı ile Cenevre’de 17 Nisan’da yapılacak toplantının barışçıl çözüm yolunu açması bekleniyor.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER