ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2014 Pazartesi 09:57

Ukrayna'da 3 asker öldürüldü

Ukraynada 3 asker öldürüldü

Ukrayna'nın doğusunda, Ukrayna askerleriyle Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin öldürüldüğü, 15 askeri yaralandığı bildirildi.


Ukrayna'nın doğusundaki ateşkese rağmen, Ukrayna askerleriyle Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin öldürüldüğü, 15 askeri yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, yaptığı açıklamada, son 24 saatte ayrılıkçıların 25 kez ateşkes ihlali yaptığını ve bu saldırılarda ağır silahların da kullanıldığını kaydederek, ayrılıkçıların düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 3 askerin yaşamını yitirdiğini, 15 askerin yaralandığını belirtti. 

Lisenko, ayrılıkçıların Sokolniki, Kryakovo, Krimsk, Donetskiy, Artem, Nijnoteploe, Peski, Avdeevka, Tonenkoe, Opitnoe, Bogdanovka, Nikişino, Maroorlovka, Novolaspa, Pavlopol ve Donetsk havaalanı yakınlarında konuşlandırılan Ukrayna askerlerine, saldırılar düzenlediğini belirtirken, bu saldırılara rağmen Ukrayna askerlerinin konuşlandıkları bölgeleri kontrolde tutmaya devam ettiğini ifade etti.

Lisenko, ayrıca önceki gün Lugansk'ın Antratsit kasabasında, sözde "Luhansk Halk Cumhuriyeti" silahlı çeteleri yörenin yerli halkı olan Rus Kazaklarından oluşan silahlı grup arasında çıkan çatışmada 18 teröristin öldürüldüğünü doğruladı. Lisenko, bölgedeki silahlı çeteler arasındaki anlaşmazlıkların giderek artması ve yörenin yerli halkı olan Rus Kazaklarına ayrılıkçılar tarafından vadedilen paraların ödememesi sonucunda bu çatışmaların meydana geldiğini ileri sürdü.

Lisenko, bölgedeki teröristlerin kurdukları sözde halk cumhuriyetlerini destekleyen yöre halkı sayısının giderek azaldığını ve ayrılıkçıları destekleyen taraflar arasındaki anlaşmazlıkların da giderek arttığını savundu.

Hükümet güçleriyle ayrılıkçılar arasında Minsk Mutabakatı çerçevesinde ateşkes ilan edilmesine rağmen, taraflar arasında sık sık silahlı saldırılar meydana gelirken, taraflar ihlallerde birbirini suçluyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER