ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Nisan 2014 Salı 16:13

Ukraya ile ilgili kritik çağrı!

Ukraya ile ilgili kritik çağrı!

ABD Başkan Yardımcısı, "Ukrayna'daki gerginliğin giderilmesi için Rusya'nın gecikmeden harekete geçmesi gerekiyor" dedi.


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna'daki gerginliğin giderilmesi için Rusya'nın gecikmeden harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Biden, Başbakan Arseniy Yatsenyuk ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaparak, Rusya'nın "konuşmayı bırakıp harekete geçmesi gerektiğini" söyledi. 

Yatsenyuk ile kameraların karşısına geçen Biden, Moskova'ya, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı silahlı grupları, hükümet binaları ve kontrol noktalarını terk etmeleri ve sorunlarını siyasi yollarla ifade etmeleri konusunda teşvik etmesi çağrısında bulundu. Rusya'nın Ukrayna konusunda gecikmeden harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Biden, "Bunun ucu açık bir sürece dönüşmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

Yatsenyuk da yaptığı açıklamada, "Hiç bir ülke silahlı haydut gibi davranamamalı" diyerek Rusya'nın uluslararası taahhüt ve yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi. ABD'nin Ukrayna'nın yanında olduğunu vurgulayan Biden, reformlar için kullanılmak üzere Ukrayna'ya 50 milyon dolarlık ek yardım yapılacağını açıklamıştı.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER