ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 15:20

"Türkiye'yi örnek almalıyız"

"Türkiyeyi örnek almalıyız"

Bavyera Eyaleti Avrupa Bakanı Beate Merk, Avrupa'nın mülteciler konusunda Türkiye'yi örnek alması gerektiğini söyledi.


Türkiye'ye üç günlük resmi ziyarette bulunan Bavyera Eyaleti Avrupa Bakanı Beate Merk, Münchner Merkur gazetesine verdiği demeçte, "Avrupa olarak mülteciler konusunda Türkiye'yi örnek almalıyız" dedi.

Suriye sınırında bir mülteci kampını ziyaret ettiğini anlatan Alman Bakan, "Türkiye resmi olmayan kaynaklara göre 2 milyon mülteciyi kabul etti ve bunlar için 4 milyar Euro harcarken, dışarıdan sadece 250 milyon Euro yardım aldı. Türkiye'nin mülteciler için yaptıklarına saygı duymalıyız. Durum oldukça ciddi. Türkiye'de mültecilere 'misafir' diyorlar. Bu çok anlamlı ve Türkiye'nin misafirperverliğine uygun bir tanımlamadır" dedi. 

Türkiye'de oldukça sıcak karşılandığını söyleyen Merk, "Türkler, AB üyeliği konusunda oldukça ısrarlı ve kararlılar, fakat partim gibi ben de Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunda şimdilik umut göremiyorum" dedi.

Merck, Almanya'daki okul kitaplarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olarak bir karikatürün basılması konusundaki rahatsızlıklarla ilgili olarak da "Ben bu konuda bizde basın ve sanat özgürlüğünün geçerli olduğunu çok açık ve net olarak bildirdim. Bizim Başbakanımızla ilgili Türkiye'de yayınlanan karikatürler de bizi çok rahatsız etmişti" diye konuştu.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER