ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 16:12

"Türkiye'ye saldırmam için kutsal bir emir verilirse"

"Türkiyeye saldırmam için kutsal bir emir verilirse"

İngiliz yayın kuruluşu BBC, IŞİD'e katılarak "savaşçı" olmak istediğini söyleyen 13 yaşındaki Suriyeli çocuk Abu Hattab ile konuştu.


BBC İstanbul muhabiri Mark Owen'ın Türkiye'de görüştüğünü ileri sürdüğü henüz 13 yaşındaki Abu Hattab, birkaç hafta içinde IŞİD'in saflarına katılacağını ve doğru yolu bulduğunu söylüyor.

Türkiye'nin Suriye sınırında ailesi ile birlikte yaşayan Hattap, şeriat dersleri aldığını ve silah kullanma konusunda eğitildiğini ayrıca gününü militanların videolarını izleyip, IŞİD militanları ile sosyal medya üzerinden sohbet ederek geçirdiğini anlatıyor.

Kendini Abu Hattap olarak tanıtan çocuk BBC muhabirine şunları söylüyor: "Birkaç hafta içinde Rakka'da genç bir militan asker olmak için IŞİD'e katılacağım. İslam Devleti'ni seviyorum çünkü, Şeriat kanunlarını uyguluyorlar. Dinsizleri, Sünni olmayanları ve İslam'dan başka bir dine geçenleri öldürüyorlar. IŞİD'in öldürdükleri insanlar Amerikan ajanlarıydı."

BBC muhabirinin "Türkiye ve İngiltere'ye saldırır mıydın?" sorusu üzerine Hattap; "İngiltere'ye saldırılmalı çünkü NATO üyesi ve İslam Devleti'ne karşı, ancak sadece hak edenleri öldürürdüm. Eğer Türkiye'ye saldırmam için kutsal bir emir verilirse, yapardım" yanıtını veriyor.

Hattap'ın annesi ise BBC muhabirine, oğlunu hiçbir zaman IŞİD'e katılması için cesaretlendirmediğini söylerken "Eğer savaşmak isterse onu durduramam, savaşlarla çocuklar hızlı büyüyor, oğlumun geleceğin lideri olmasını istiyorum. Batılılar tarafından öldürülürse üzülmezdim. Ben diğer oğullarımın sivil toplum grupları için çalışmalarından utanç duyuyorum. Onlar da silahlanmalı" diye konuşuyor.

BBC'nin haberine göre Birleşmiş Milletler ve İnsan Hakları Örgütleri, Suriye'de Irak Şam İslam Devleti ve diğer cihatçı gruplar ile birlikte savaşan pek çok çocuk olduğunu belirtiyor.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER