ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 10:20

Türkiye ve Danimarka arasındaki gerilim

Türkiye ve Danimarka arasındaki gerilim

Zanlı konusunda 20 Ekim'de açıklama isteyen Danimarka makamlarının bir kez daha mektup gönderdiği bildirildi.


Danimarka makamlarının, yazar Lars Hedegaard'a saldırmakla suçlanan zanlının serbest bırakılması konusunda Türkiye'den bir daha açıklama istediği bildirildi.

Berlingske gazetesinin haberine göre, Danimarka Dışişleri Bakanlığının, Ankara'daki büyükelçilik aracılığıyla 20 Ekim'de Hedegaard zanlısı hakkında Türkiye'den açıklama istemesine karşın herhangi bir yanıt alamadı.

Aradan yaklaşık bir ay geçmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla bu kez acilen açıklama beklendiği konusunda bir mektup daha gönderildiği belirtildi.

Tekrar açıklama istendiğinin ortaya çıkması üzerine siyasi parti sözcüleri bir kez daha hükümete tepki gösterdiler. Sosyalist Halk Partisi hukuk komisyonu üyesi Karina Lorentzen Denhardt, "Bu böyle olmamalı. Bu Türkiye'nin herhangi bir cevap verme konusunda bir düşüncesinin olmadığını gösteriyor. AB'ye kabul edilmek isteyen ve NATO üyesi bir ülkenin bu olayda bize cevap vermemesi kabul edilemez" derken, aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi'nden Peter Skaarup ise "En temel ve basit olaylar konusunda hatırlatmada bulunuyor olmak Danimarka'yı gülünç duruma düşürüyor" dedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER