ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 18:39

Türkçe konuşan general parti kuruyor


 Yunanistan’da emekli generaller, ülkeyi ekonomik krizden çıkarmak için parti kurmaya hazırlanıyor. Merkez sağın sağında bir politik duruşu benimseyeceği iddia edilen partinin başına ise geçen yıl görevden alınan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli General Fragkoulis Fragkos’un (61) geçebileceği öne sürüldü.

Yunanistan’da ekonomik krizle birlikte siyasi yelpazede taşlar yerinden oynarken, halkın umudu olmayı hedefleyen yeni parti kurma arayışları devam ediyor. Haftalık Parapolitika gazetesi, iktidarın büyük ortağı merkez sağ Yeni Demokrasi Partisi’nin biraz daha sağında kendine yer bulmayı planlayan yeni oluşum çalışmalarının devam ettiğini yazdı. Emekli silahlı kuvvetler mensupları ile eskiden sağ kulvarda politika yapan küskünlerin destek verdiği yeni partinin liderliği için ise eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli General Fragkoulis Fragkos’un adı geçiyor.

Yeni partinin merkez sağ Yeni Demokrasi Partisi’nin biraz daha sağında kendini konumlandıracağını yazan Parapolitika ve internet haber siteleri, son dönemde sağ kulvarda bu konunun konuşulduğunu kaydetti. Yeni parti girişiminin başına ise Fragkos’un liderlik yapabileceğini yazan gazete, Yeni Demokrasi Partisi’nden eski bir üyenin, “Bir Papagos’a (Eski Genelkurmay Başkanı ve Başbakan) ihtiyaç var.” açıklamasında bulunduğuna dikkat çekti.

GİZLİ ANKET YAPILDI

Çalışmalarında ileri bir aşamaya gelindiğini savunan gazete, Yeni Demokrasi Partisi, son seçimlerde parlamento dışı kalan aşırı sağcı Halkçı Ortodoks Cephe’de görev yapan eski milletvekili ve üyelerin bu konuya daha fazla kafa yorduklarını yazdı. Kısa süre önce partilerinden ayrılan dört Bağımsız Yunanlar Partisi milletvekilinin de bu yeni oluşumla meşgul oldukları yorumu yapıldı.

Emekli general Fragkos’un liderliğinde yeni bir partinin kurulmasına dair gizli bir anket çalışması bile yapıldığını öne süren Parapolitika gazetesi, ankete katılanların yüzde 35’inden fazlasının böyle bir oluşuma destek vereceğini duyurdu.

TÜRÇE KONUŞAN KOMUTAN ERDOĞAN’I ÖVMÜŞTÜ

Yorgo Papandreu liderliğindeki PASOK hükümeti, 1 Kasım 2011 tarihinde ani bir kararla silahlı kuvvetlerin tüm komuta kadrosunu görevden almıştı. 16 yüksek rütbeli generalin emekliye sevk edilmesinde eski Kara Kuvvetleri Komutanı Fragkoulis Fragkos’un liderliğinde bir darbe hazırlığının etkili olduğu iddia edilmişti. Bu iddiayı hem Papandreu, hem de Fragkos reddetmişti.

Batı Trakya’nın Gümülcine şehrinde doğan Fragkos, Türkçe konuşabiliyor. İki dönem Ankara’da görev yapan Fargkos, kısa bir süre önce yazdığı “Hangi Türkiye hangi Türkler” adlı kitabıyla gündeme gelmişti. Kitabın tanıtımında “Kitabımın kapağına Fatih, Mustafa Kemal ve Erdoğan’ın resimlerini koydum. Çünkü üçü de Türk değiller.” iddiasında bulunan Fragkos, verdiği bir röportajda “Erdoğan bizim için örnek alınması gereken liderdir.” ifadelerini kullanmıştı. Emekli general Fragkoulis Fragkos, ülkeyi bu yaz seçimlere götüren hükümette iki ay Savunma Bakanlığı yapmıştı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER